1 Δεκεμβρίου, 2015

Οι μάσκες για τον διάλογο στην Παιδεία έπεσαν…

Γιώργος Μαυρωτάς

Τελικά ο διάλογος για την Παιδεία πήγε περίπατο… στις βοσκήσιμες γαίες! Από τη μία η επί της ουσίας υποβάθμιση της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για την εκκίνηση του διαλόγου, από τον ίδιο τον Υπουργό ο οποίος απλά πέρασε μια βόλτα για λίγα λεπτά προσπαθώντας να πείσει τα κόμματα για την αναγκαιότητα του διαλόγου στα θέματα Παιδείας.

Και από την άλλη αμέσως μετά μετέβη στην ολομέλεια και κατέθεσε δύο εκπρόθεσμες τροπολογίες όπου αλλάζει άρδην τον τρόπο επιλογής των διευθυντών εκπαίδευσης εισάγοντας πάλι την έννοια της συνέντευξης. Κι όλα αυτά όταν μόλις την προηγούμενη Πέμπτη, ο κ. Φίλης δήλωνε ότι: «Δε θα μπλέξουμε τους βοσκούς με τα νομοσχέδια για την παιδεία».

Η ασυνέπεια αυτής της κυβέρνησης αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά αξεπέραστη καθώς άλλα λέει άλλα κάνει. Πραγματικά αν και δεν μας εκπλήσσει πλέον, η διπροσωπία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι παροιμιώδης.

Δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύονται. Με αντιπερισπασμό τις επιτροπές διαλόγου η κυβέρνηση συνεχίζει να εξαπλώνει το κομματικό της καθεστώς. Με τρόπο μάλιστα θρασύ και απροκάλυπτο αφού με διαφορά μόλις μερικών λεπτών περνάει από τον «διάλογο για όλα» στον αιφνιδιασμό των εκπρόθεσμων τροπολογιών ώστε να μην προλάβει κανείς να αντιδράσει.

Ποιος λέει λοιπόν, ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο;;;