8 Μάι, 2019

Η λύση είναι μια Ευρώπη που θα λειτουργεί σαν τις ΗΠΑ

Θανάσης Χειμωνάς

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού Θανάσης Χειμωνάς, στην εκδήλωση στο café Polis «Αθήνα-Ευρώπη: δύο συγγραφείς δύο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις»

Στην εκδήλωση στο café Polis «Αθήνα-Ευρώπη: δύο συγγραφείς δύο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις», μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας o Θανάσης Χειμωνάς, μαζί με τον επίσης συγγραφέα υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό Αθήνα Ψηλά, Αλέξη Σταμάτη, και με συντονίστρια την δημοσιογράφο Πέπη Ραγκούση ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού συμμετείχε σε μια «διαφορετική» συζήτηση για τη σημασία των εκλογικών αναμετρήσεων τις 26ης Μαΐου τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η άνοδος της Ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη, η ανάγκη για μια πιο «ενωμένη» Ευρώπη καθώς και η σημασία του Πολιτισμού για τη θέση της Ελλάδας στον κόσμο ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν τόσο τους ομιλητές όσο και όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση.

Μεταξύ άλλων, ο Θ. Χειμωνάς τόνισε: «Στο Ποτάμι λέμε πως πρέπει να έχουμε μια Ευρώπη μίας ταχύτητας, όχι δύο και τριών όπως συμβαίνει σήμερα. Η λύση είναι να υπάρξει περισσότερη Ευρώπη. Μια Ευρώπη που θα λειτουργεί σαν τις ΗΠΑ».

Συμπληρώνοντας ξεκαθάρισε πως «αν τα κόμματα σε αυτή τη χώρα δεν σοβαρευτούν δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δούμε στο μέλλον έναν Έλληνα Τραμπ» ενώ αναφορικά με τον πολιτισμό και συγκεκριμένα την Λογοτεχνία, είπε: «Η επανασύσταση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της ελληνικής Λογοτεχνίας στο Εξωτερικό και καλό θα είναι η επόμενη κυβέρνηση να μην τη ματαιώσει».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο συγγραφέας και υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία, Πέτρος Τατσόπουλος, ο επίσης συγγραφέας Άρης Σφακιανάκης, ο ηθοποιός Νίκος Αλεξίου κ.α.

Δείτε το βίντεο: