6 Δεκεμβρίου, 2018

Η κυβέρνηση δεν έχει το ηθικό έρεισμα να επικαλείται a la carte τις δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας

Γιάννα Παναγοπούλου

Στην Ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) με θέμα “Μισθολόγιο - Αποδοχές - Καθημερινότητα Στρατιωτικών και Μεταναστευτική Κρίση”, που πραγματοποιήθηκε στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, το Ποτάμι εκπροσωπήθηκε από την Πολιτική Υπεύθυνη του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τακτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) Γιάννα Παναγοπούλου. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε μεταξύ άλλων είπε:

"Σας ευχαριστώ θερμά για την ευγενική σας πρόσκληση. Ο Πρόεδρος μας Σταύρος Θεοδωράκης και όλοι εμείς στο ΠΟΤΑΜΙ είμαστε αλληλέγγυοι στο πολύπλευρο κοινωνικό σας έργο, -από την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης μέχρι και των φυσικών καταστροφών-, στις αξίες της δημοκρατίας που προασπίζεστε καθημερινά και στην ασφάλεια της χώρας που εγγυάστε. Σε ό,τι αφορά το θέμα της ημερίδας σας, σχετικά με την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τα ειδικά μισθολόγια, δύο επισημάνσεις: η πρώτη είναι ότι ως θέση αρχής η συμμόρφωση με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι αυτονόητη υποχρέωση του κράτους σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Και η δεύτερη ότι η κυβέρνηση δεν έχει το ηθικό έρεισμα να επικαλείται a la carte τις δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας και μόνον όταν καλείται να συμμορφωθεί σε δικαστικές αποφάσεις, ενώ την ίδια στιγμή νομοθετεί επιλογές της που υπονομεύουν τις ίδιες δημοσιονομικές ανάγκες. Γιατί είναι η κυβέρνηση που μείωσε το φόρο στα κέρδη των Καζίνο από 37% στο 8% (!), αύξησε τους μετακλητούς υπαλλήλους από 1.900 σε 3.000, τους συμβασιούχους από 30.000 σε 100.000, προσλαμβάνει στο Δημόσιο αφειδώς, με πελατειακά κομματικά κριτήρια και χωρίς τις εγγυήσεις του ΑΣΕΠ, αύξησε τις αμοιβές των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων του Υπερταμείου στις 3.000 € ανά συνεδρίαση και τους ετήσιους μισθούς τους να κυμαίνονται από 200.000 έως 350.000 € και πολλά άλλα που, ο χρόνος ενός χαιρετισμού, δεν μου επιτρέπει να αναφερθώ.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της Ημερίδας σας και να καταφέρει να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των στελεχών σας".

Σχετικά