22 Μαΐου, 2017

Οι κυβερνητικές προτεραιότητες είναι λάθος, όπως και των προηγούμενων

Ποτάμι

Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ Κρήτης και στη δημοσιογράφο Σώτια Πεντεδήμου.

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις απέτυχαν, εκεί που αποτυγχάνει σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι προτεραιότητες τους είναι λάθος. Το ζήτημα σήμερα είναι πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές και ο θεμελιώδης παράγοντας για να γίνει κάτι τέτοιο, είναι η μείωση του κομματικού κράτους, πράγμα που κανείς δε θέλει να συζητήσει» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ Κρήτης στη δημοσιογράφο Σώτια Πεντεδήμου.

Μιλώντας για το χρέος, ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση για άλλη μια φορά μεταθέτει τη συζήτηση από τα σημαντικά» καθώς μια σοβαρή λύση –που θα αφορά τα χρέη αρκετών χωρών της Ευρωζώνης και όχι μόνο της Ελλάδας- δεν πρόκειται να υπάρξει πριν τις αρχές του 2018. Σχολίασε μάλιστα, ότι από το σημερινό Eurogroup, «θα υπάρξει μια γενική διαβεβαίωση για το χρέος, όπως έχει υπάρξει και στο παρελθόν», που δε θα έχει όμως αντίκτυπο στην καθημερινότητα του πολίτη καθώς «δε θα υπάρξουν ξαφνικά δουλειές, λεφτά και επενδύσεις ούτε θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας». Αυτά είναι όμως, όπως επεσήμανε, τα σημαντικά προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε για να βελτιώσουμε πραγματικά τις ζωές των Ελλήνων.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις συνέπειες του τέταρτου μνημονίου που έφεραν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι «τα μέτρα ήταν χειρότερα από ότι τα περιμέναμε ,γιατί όταν καθυστερείς και παλινωδείς παίρνουν θάρρος και σου φορτώσουν καινούργια μέτρα –όπως και έγινε». Ως προς τα αντίμετρα δήλωσε ότι «υπήρχαν σημαντικά αντίμετρα τα οποία δεν καταλαβαίνω γιατί είναι αντίμετρα και δεν είναι μέτρα», ενώ ανέφερε το παράδειγμα των παιδικών σταθμών που είναι ένα μέτρο που θα έπρεπε να εφαρμοστεί από σήμερα και όχι σε δύο-τρία χρόνια. «Μόνο το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη αντιστοιχεί σε 200 παιδιά που θα μπορούσαν να βρίσκονται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Αν λοιπόν σκεφτούμε έτσι, εάν μειώσουμε το ποσοστό του κράτους δεν θα έχουμε ανάγκη από αντίμετρα» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ερωτώμενος για τα επόμενα βήματα του Κινήματος υπογράμμισε ότι: «Το Ποτάμι θα συνεχίσει. Δεν έχουμε σκοπό να ενταχθούμε σε κάποιο από τα παλιά κόμματα καθώς αυτό θα ήταν μια προσβολή της ψήφου του ελληνικού λαού. Η αγωνία μας, βέβαια, είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο μεγάλο Κίνημα, που θα συσπειρώσει όλους τους μεταρρυθμιστές και τους εκσυγχρονιστές. Θα δούμε αν θα τα καταφέρουμε, αλλά και να μην τα καταφέρουμε το Ποτάμι είναι εδώ. Θα συνεχίσει να λέει τα σωστά, όπως κάνει τρία χρόνια τώρα. Θα είναι η λύση για όλους τους λογικούς, προοδευτικούς ανθρώπους όταν έρθει η ώρα των εκλογών».