17 Αυγ, 2015

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν έχει το σθένος να κυβερνήσει

Παναγιώτης Καρκατσούλης

Το Ποτάμι ψηφίζοντας την συμφωνία στήριξε την χώρα και την ευρωπαϊκή προοπτική της – όχι την κυβέρνηση, είπε ο βουλευτής επικρατείας και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης, στην εκπομπή του Σκάι «Πρώτη Γραμμή» που φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί.

Είναι προφανές ότι μια κυβέρνηση που συνομολογεί μια συμφωνία ενώ τρεις φορές την μέρα λέει απεταξάμην αυτής δεν μπορεί να την εφαρμόσει. Αυτή τη στιγμή αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι να προχωρήσουν κάποια από τα πράγματα που εκκρεμούν εδώ και χρόνια. Να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν και που θα έπρεπε να έχουν γίνει ανεξαρτήτως μνημονίων. Τώρα έχουμε ανάγκη από μία κυβέρνηση που θα έβρισκε το σθένος να κυβερνήσει. Όμως η κυβέρνηση του κ.Τσίπρα απέδειξε πως δεν έχει αυτό το σθένος. Δεν δείχνει να αποδέχεται την ευθύνη που ανέλαβε – να κυβερνήσει.

Αλλά εκτός από την άρνηση ανάληψης της ευθύνης, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιδεικνύει και μια πρωτοφανή ανικανότητα. Δείτε για παράδειγμα το μεταναστευτικό είπε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης: Από πέρυσι τον Αύγουστο η Ευρωπαϊκή επιτροπή ζήτησε από την Ελλάδα να δημιουργήσει μια διαχειριστική αρχή για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τα 470εκ. ευρώ που διατίθενται στην χώρα για την μετανάστευση. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν το έκανε αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν μπορεί να συστήσει τη διαχειριστική αρχή αλλά το χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για να δικαιολογήσει την πλήρη απραξία της σε αυτό το φλέγον ζήτημα.

Μια κυβέρνηση ανίκανη να κυβερνήσει δεν μπορεί να την στηρίξει το Ποτάμι, είπε κλείνοντας ο Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Δείτε βίντεο της συνέντευξης:

* Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι γραμματέας της ΚΟ και βουλευτής Επικρατείας

17 Αυγούστου 2015, ΣΚΑΪ.