14 Ιουνίου, 2016

«Η κυβέρνηση του Σύριζα κατάφερε να απολέσει την εμπιστοσύνη όλων»

Παντελής Αβραμίδης

Στην “Πρωινή ζώνη” της ΕΡΤ συμμετείχε ο Παντελής Αβραμίδης, Γραμματέας Οργανωτικού έπειτα από τη μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε το Ποτάμι στον Πειραιά εναντίον της υπερφορολόγησης. "Στεκόμαστε απέναντι στους φόρους που καταστρέφουν την οικονομία" τόνισε ο κ. Αβραμίδης ενώ με αφορμή την παρουσία του Σταύρου Θεοδωράκη στο Εμπορικό Επιμελήτηριο, το Ποτάμι κατέστησε σαφές πως το λιμάνι πρέπει να είναι ανοιχτό, απευθύνοντας έκκληση στα συνδικάτα να αναλογιστούν το ευρύτερο συμφέρον των εργαζομένων.

Ο κ. Αβραμίδης αναφέρθηκε ακροθιγώς στην ολοκληρωμένη πρόταση για έναν νέο εκλογικό νόμο που έχει καταθέσει το Ποτάμι, η οποία πέρα από τη μείωση των βουλευτών, εστιάζει στην πραγματική εκπροσώπηση των πολιτών. “Δημοκρατία είναι το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως της Β' Αθηνών, η διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων, να μπορεί κάποιος να ψηφίζει ένα κόμμα αλλά και μία προσωπικότητα εκτός του κόμματος του”.

Το σύνταγμα χρειάζεται κυρίως να ρυθμίζει, όχι μόνο να απαγορεύει, τόνισε ο Παντελής Αβραμίδης για το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης. Για παράδειγμα, θα πρέπει να διασφαλίζει την εκπαίδευση όλων, όχι όμως να ορίζει πως θα είναι αποκλειστικά δημόσια, κατέληξε.

Τέλος, για την αυριανή κινητοποίηση πολιτών στο Σύνταγμα, ο Παντελής Αβραμίδης υπογράμμισε πως είναι απορίας άξιον πως μία νέα κυβέρνηση όπως αυτή του Σύριζα κατάφερε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να απολέσει την εμπιστοσύνη όλων και να μην υπάρχει κανείς που να βλέπει μία έξοδο από τα μνημόνια. Το Ποτάμι ωστόσο δεν είναι διατεθειμένο να φερθεί σαν τα παλιά κόμματα και να καπελώσει μία κίνηση διαμαρτυρίας από πολίτες, σηκώνοντας το δικό του λάβαρο. Αντιθέτως καλεί τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν αναλόγως.

Δείτε παρακάτω απόσπασμα από την εκπομπή:

* Ο Παντελής Αβραμίδης είναι γραμματέας του οργανωτικού του Ποταμιού.