20 Ιουλίου, 2015

Η κυβέρνηση το μόνο που ΔΕΝ θέλει είναι να κυβερνήσει

Νίκος Ορφανός

Aνεξαρτήτως του τι ψηφίζουμε, το λογαριασμό τον πληρώνουμε όλοι. Δεν υπήρχε άλλη αξιόπιστη πρόταση για την επόμενη μέρα , η οποία δε θα έθετε σε κίνδυνο τον κοινωνικό κορμό της χώρας.

Στο τηλεοπτικό κανάλι Δίκτυο Σερρών με τη Λία Μαυρίδου μίλησε ο βουλευτής Β’ Πειραιά Νίκος Ορφανός.
Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις με αφορμή και την πρόσφατη ανακοίνωση του ανασχηματισμού ο κ.Ορφανός είπε:
«Aνεξαρτήτως του τι ψηφίζουμε, το λογαριασμό τον πληρώνουμε όλοι. Δεν υπήρχε άλλη αξιόπιστη πρόταση για την επόμενη μέρα , η οποία δε θα έθετε σε κίνδυνο τον κοινωνικό κορμό της χώρας.»
« Η κυβέρνηση αντί να αναλώνεται στην προσπάθεια να διατηρήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες πρέπει να κυβερνήσει. Όχι μόνο δεν τοποθέτησε τεχνοκράτες που θα τη βοηθήσουν με τις γνώσεις τους στο νέο κυβερνητικό σχήμα αλλά δεν προσκάλεσε ούτε έναν μεταρρυθμιστή. Κανέναν! Aμφισβητώ -για παράδειγμα - τις γνώσεις και την επάρκεια του Παύλου Χαϊκάλη στο θέμα του ασφαλιστικού. Ελπίζω να με διαψεύσει
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν πιστεύει πως θα πάμε σε πρόωρες εκλογές ο βουλευτής απάντησε:
« Όλες οι ενδείξεις αυτό δείχνουν. Οι εκλογές όμως μπορεί να οδηγήσουν αυτομάτως σε Grexit καθώς θα έχουμε αυτόματη εμπλοκή του προγράμματος γεγονός που θα έχει ως συνέπεια ακόμα ένα πλήγμα για την ελληνική οικονομία. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει τα δημοψηφίσματα, την εκλογολογία και τις ατέρμονες κουβέντες , να αναλάβει ευθύνες και να λύσει προβλήματα
Αναφερόμενος στα νέα φορολογικά μέτρα ο κ.Ορφανός έκανε λόγο για «φορολογική ματαιότητα» αφού κανείς δε θα πληρώνει από τη στιγμή που η οικονομία είναι « γονατισμένη»
«Δε θα αποδώσει η φορομπηχτική πολιτική και θα οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πως το ΦΠΑ στα φροντιστήρια από 0 έγινε 23%.Αυτό θα οδηγήσει αυτόματα στη μαύρη αμοιβή των ιδιαίτερων μαθημάτων. Ούτε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις απέδωσε» για να τονίσει:
« Βρισκόμαστε σε ένα φαύλο κύκλο τα τελευταία πέντε χρόνια και η κοινωνία που θέλει άμεσες λύσεις δεν έχει άλλες αντοχές. Θα στηρίζαμε μία κυβέρνηση με σκοπό την ολοκλήρωση του εθνικού σκοπού που είναι η αναστήλωση της οικονομίας, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η προγραμματισμένη έξοδος από τα μνημόνια», κατέληξε ο κ.Ορφανός.

* Ο Νίκος Ορφανός είναι βουλευτής Πειραιά

20 Ιουλίου 2015, Δίκτυο Σερρών