16 Ιουλίου, 2018

Η κυβέρνηση έπρεπε να έχει συγκροτήσει ήδη το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Δημήτρης Τσιόδρας

Η εκπομπή «Τώρα» και η δημοσιογράφος Άννα Μπουσδούκου φιλοξένησαν τον εκπρόσωπο Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρη Τσιόδρα, ο οποίος σχολίασε πτυχές της πολιτικής επικαιρότητας. Μιλώντας για το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «φαίνεται ότι ο κ. Έρντογάν έχει μία προσωπική εμμονή με τους οκτώ. To θεωρεί ζήτημα υψίστης σημασίας για αυτόν. Δεν καταλαβαίνει, όμως, ότι η Ελλάδα δεν είναι Τουρκία. Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη».

Σχετικά με την απέλαση των δύο Ρώσων, ο Δημήτρης Τσιόδρας τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να προστατέψει την εδαφική της ακεραιότητα. Η χώρα πρέπει να προστατευθεί από τις παρεμβάσεις άλλων δυνάμεων. Ως εκ τούτου και αν έχουν γίνει όσα λέγονται, κρίνω δικαιολογημένη την αντίδραση της ελληνικής πλευράς».

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, «αυτές οι ενημερώσεις σε τόσο κρίσιμα ζητήματα δεν θα πρέπει να γίνεται ad hoc. Να πάρω τηλέφωνο ή να καλέσω κάποιους να τους ενημερώσω. Θα πρέπει να γίνεται θεσμικά και με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Επιμένουμε στην ανάγκη συγκρότησης ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας γιατί εκεί μέσα θα μπορούσαν να γίνονται πολύ σοβαρές συζητήσεις και όχι κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας».

Πηγή: ΣΚΑΪ 

* Ο Δημήτρης Τσιόδρας είναι εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού