19 Ιουνίου, 2015

Η κυβέρνηση εδώ και πέντε μήνες δεν έχει πάρει ούτε μία απόφαση

του Χάρη Θεοχάρη Η ελληνική Κυβέρνηση δεν προτείνει καμιά ρεαλιστική εναλλακτική στη λιτότητα, δεν θέλει μεταρρυθμίσεις διότι αυτές απαιτούν πραγματικές αποφάσεις.

O κ. Χάρης Θεοχάρης, βουλευτής Β' Άθήνας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κινήματος "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ" σήμερα το πρωί στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο με δράση" με τον Σπύρο Μάλλη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, δήλωσε πως η ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο. Δεν είναι σχέδιο οι προτάσεις των σαράντα επτά σελίδων, όταν αναφέρουν ότι θα εισπράξουν 400 εκ. Ευρώ φόρους από μια αγορά που είναι 180 εκ., δηλ. μιλούν για φόρο 230%. Στην πραγματικότητα όλο αυτό δεν είναι παρά πεταμένες λέξεις σε χαρτί. Η ελληνική Κυβέρνηση δεν προτείνει καμιά ρεαλιστική εναλλακτική στη λιτότητα, επισήμανε. Οι εταίροι θα ήθελαν την πιο απλή συμφωνία, ώστε να μπορούν να την ελέγχουν, για παράδειγμα, αν αυτό ήταν δυνατό, θα ήθελαν έναν μόνο νόμο για την επιβολή νέων φόρων και περικοπή συντάξεων. Δεν θέλουν συμφωνία με μεταρρυθμίσεις, γιατί οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις θέλουν μήνες για να ολοκληρωθούν. Όμως ούτε η ελληνική Κυβέρνηση θέλει τις μεταρρυθμίσεις. Γιατί αυτές σημαίνουν πραγματικές αποφάσεις. Εδώ και πέντε μήνες η Κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει μια απόφαση, ούτε για τα πλοία του Αη Στράτη, ούτε για την Πρυτανεία, αφήνει όλα τα θέματα να "σαπίζουν". Πώς θα μπορέσει να πάρει αποφάσεις για μεταρρυθμίσεις;

Απαντώντας σε ερώτηση για τα πεπραγμένα του στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, απάντησε, ότι κατά τη διάρκεια του 1,5 έτους που υπηρέτησε στη θέση αυτή, δεν χρειάστηκε να επιβληθεί ούτε ένας νέος φόρος, γιατί οι φόροι που ήδη ίσχυαν, εισπράττονταν και από τους μικρούς και από τους μεγάλους και υπήρχε υπέρβαση των στόχων στα έσοδα.

Ακόμη απαντώντας στις βολές του κ. Στ.Κουβελάκη, καθηγητή πολιτικής φιλοσοφίας, ο οποίος του επιτέθηκε προσωπικά σε απαράδεκτα έντονο ύφος με τον χαρακτηρισμό του ως "μνημονιακού", ανταπέδωσε το χαρακτηρισμό του μνημονιακότερου όλων, δηλώνοντας ότι ο ίδιος και το κίνημα "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ" προτείνουν την μόνη πραγματική αντιμνημονιακή πολιτική.

Κλείνοντας αναφερόμενος στην αντίδραση της κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου στην έκθεση της ΤτΕ , απάντησε, ότι η ΠτΒ ήλπιζε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης με την έκθεση λογιστικού ελέγχου της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος και η δημοσιοποίηση της Έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας, που επικράτησε ως πιο σημαντική και σοβαρότερη είδηση, της χάλασε το προσωπικό σόου. Πρόσθεσε πως παρατηρείται πλέον μια σχεδιασμένη επίθεση σε κάθε ανεξάρτητη φωνή και στον Τύπο, και πως δεν είχε γίνει κατανοητό πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε ότι θα αλλάξει το καθεστώς το εννοούσε κυριολεκτικά.

Για την ουσία των διαπιστώσεων του κ. Στουρνάρα, που περιλαμβάνονται στην έκθεση, για τις οποίες ζητήθηκε η εκτίμησή του, δήλωσε, ότι η ίδια η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ρητά, ότι σε περίπτωση μη συμφωνίας δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ. Αυτό είπε είναι ουσιαστικά πτώχευση, καθώς θα πυροδοτήσει όλες τις σχετικές εξελίξεις.

Η Κυβέρνηση, όπως ανέφερε, έχει μια τελευταία ευκαιρία να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τους εταίρους και να δώσει τέλος στο πολεμικό κλίμα, που βλάπτει τα αμοιβαία συμφέροντα.

Τέλος κατηγόρησε την Κυβέρνηση, ότι έχει αθετήσει όλες τις υποσχέσεις της και έχει αποτύχει πλήρως σε όλα αυτά για τα οποία είχε δεσμευτεί. Έχει αποτύχει και στο θέμα του κουρέματος του χρέους. Όπως είπε, εμείς το απαιτούμε κι αυτό από την Κυβέρνηση, γιατί το είχε υποσχεθεί.

Δείτε παρακάτω αποσπάσματα από την εκπομπή!

[youtube id="fcVKGE1RuKs"]

* Ο Χάρης Θεοχάρης είναι βουλευτής Β' Αθήνας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

20 Ιουνίου 2015, ΣΚΑΪ