22 Μαΐου, 2015

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να αγνοήσει τη λαϊκή βούληση και να προχωρήσει σε ρήξη

του Ιάσονα Φωτήλα Το Ποτάμι θα υποστηρίξει μια συμφωνία για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη- βέβαια μια συμφωνία χειρότερη από αυτή που θα υπήρχε εάν είχαν υπάρξει άμεσες αντιδράσεις από την κυβέρνηση.

Στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και υπεύθυνος Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας του Ποταμιού.

Ο κ. Φωτήλας, ερωτηθείς για τη γνώμη του για την Πρόεδρο της Βουλής, εξέφρασε την άποψη ότι η κ. Κωνσταντοπούλου χρησιμοποιεί τα νεοαποκτηθέντα όπλα της, δηλαδή τη θέση της και το θεσμικό της ρόλο, απέναντι σε έναν αστυνομικό που προσπαθεί να εργαστεί όσο μπορεί καλύτερα. H προκλητική της συμπεριφορά συνεχίστηκε με το «κούνημα του δακτύλου» στο δημοσιογράφο και την έμμεση απειλή ότι, αν τα ΜΜΕ δεν είναι φιλικά, τότε θα ελέγχονται πιθανές φορολογικές τους εκκρεμότητες. Πιστεύει ότι το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να λυθεί μέσα από το ίδιο της το κόμμα και ότι το Ποτάμι “συμπονά” τον Πρωθυπουργό.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι η πεποίθηση ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρέπει να παρεκκλίνουν από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, λειτουργούν κατά των διαπραγματεύσεων. Το Ποτάμι θα υποστηρίξει μια συμφωνία για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη- βέβαια μια συμφωνία χειρότερη από αυτή που θα υπήρχε εάν είχαν υπάρξει άμεσες αντιδράσεις από την κυβέρνηση. Τόνισε ότι υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δε θέλουν τη συμφωνία και γι’ αυτό εργάζονται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Και δυστυχώς ο κ. Τσίπρας δε μπορεί να τους διαχειριστεί.

Τελειώνοντας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να αγνοήσει τη λαϊκή βούληση και να προχωρήσει σε ρήξη.

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξης:

[youtube id="JODuCuqkaWc"]

* Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι βουλευτής Αχαΐας και υπεύθυνος Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας του Ποταμιού

22 Μαΐου 2015, MEGA