9 Ιουνίου, 2016

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε την καθημερινότητα - New deal για τις μεγάλες αλλαγές»

Σταύρος Θεοδωράκης

«Το Ποτάμι γεννήθηκε από την ανάγκη ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας, να αντιπαρατεθεί με τα κακά του συστήματος. Δεν ήρθε να συμβιβαστεί με τις λογικές της εξυπηρέτησης και με τους μηχανισμούς εξουσιών. Ήρθε να πολεμήσει τα κακά του συστήματος», τονίζει σε συνέντευξή του στο Patranews.gr και στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Κογκόλη, ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Να λάβουμε τις αναγκαίες αποφάσεις ΤΩΡΑ για να μη βρεθούμε πιο βαθιά στην κρίση», συμπληρώνει.

«Διορίζουν τους δικούς τους…πελάτες»

«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δυστυχώς αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα, μικρά και μεγάλα με την τακτική που τα αντιμετώπιζαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Σπεύδει να ρίξει το ανάθεμα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας αλλά επιμένει στην ίδια πελατειακή λογική των προηγούμενων δεκαετιών. Διορίζει μετακλητούς και αυξάνει τα κομματικά στελέχη των υπουργείων. Ας είμαστε λοιπόν δίκαιοι. Για την ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της χώρας από τον Γενάρη του '15 ευθύνονται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ», υποστηρίζει ο κ. Θεοδωράκης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Λουκέτα» σε χιλιάδες επιχειρήσεις»

«Ας δούμε τις 15.435 επιχειρήσεις που έκλεισαν τους τελευταίους μόνο μήνες και τη μεγάλη μείωση της αγοράς ειδών διατροφής, που φτάνει το 13% το πρώτο πεντάμηνο του ‘16. Αυτό και μόνο αρκεί»

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
«Τα… μισά λεωφορεία στους δρόμους»

«Στις συγκοινωνίες η κατάσταση είναι άθλια. Τα μισά λεωφορεία δεν κυκλοφορούν στους δρόμους, γιατί δεν έχουν ανταλλακτικά, ενώ παράλληλα αυξήθηκε η τιμή των εισιτηρίων».

ΥΓΕΙΑ
«Ούτε… γάζες στα νοσοκομεία»

«Στην Υγεία πανηγυρίζουν ότι έκοψαν το εισιτήριο των 5 ευρώ και στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν γάζες. Οι αναμονές για ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείες έχουν πάει στους έξι μήνες».

ΠΑΙΔΕΙΑ
«Ο Φίλης πολεμά αυτούς που διαδηλώνουν»

«Στην παιδεία όλα επαφίενται στον πατριωτισμό κάποιων δασκάλων. Ο κ.Φίλης άλλωστε έχει άλλη δουλειά. Πολεμάει αυτούς που σκέφτονται να διαδηλώσουν εναντίον της κυβέρνησης (μόνο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι δημοκρατικό να διαδηλώνουν).

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε την καθημερινότητα».
«New deal για τις μεγάλες αλλαγές»

«Η πρόταση του Ποταμιού είναι ένα new deal. Είναι η ανάγκη για μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική συμφωνία, που θα «σπρώξει» τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα. Με νέους ανθρώπους. Με νέες δυνάμεις. Με νέα μυαλά. Με νέες αξίες. Με νέα ορμή. Γιατί το παλιό και το «νέο παλιό» είδαμε που μας οδήγησαν», τονίζει κλείνοντας ο κ. Θεοδωράκης.

Πηγή: Patra News