31 Μαρτίου, 2017

Η Κυβέρνηση άφησε την κοινωνία να διψάσει και τώρα της δίνει ένα ποτήρι νερό

Ποτάμι

Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά FM 90.1»

«Ο κύριος στόχος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι να κουραστεί ο κόσμος και στο τέλος να πει "ας κλείσει η αξιολόγηση όπως να'ναι για να τελειώσει το μαρτύριο"» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά FM 90.1» και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο. «Έχουν επιλέξει τη λογική της δίψας και ξαφνικά σου προσφέρουν ένα ποτήρι νερό με αποτέλεσμα να νομίζεις ότι έσβησε η δίψα σου» ανέφερε, ενώ στη συνέχεια εκτίμησε ότι το μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της αξιολόγησης, εντός και εκτός κόμματος.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει επειδή ο κ. Τσίπρας απολαμβάνει την εξουσία, ενώ οι 153 του κυβερνητικού συνασπισμού δεν θέλουν να αποχωριστούν τις καρέκλες τους και το όνειρο της διακυβέρνησης με αποτέλεσμα στο τέλος να δεχτούν και να ψηφίσουν όλα τα μέτρα.

Σχολιάζοντας τη στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι στα νέα μέτρα επανέλαβε ότι εάν παρουσιαστούν στη Βουλή όλα με ένα νόμο και ένα άρθρο, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορούν να μπουν στη ζυγαριά και να αξιολογηθούν ένα προς ένα, το Κίνημα δεν πρόκειται να τα ψηφίσει.

Σχετικά με τη ΔΕΗ, που έχει αναδειχθεί σε κεντρικό σημείο συζήτησης τις τελευταίες ημέρες, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι είναι μια εταιρία που υποφέρει και εξέφρασε την ανησυχία του μην τυχόν «την πατήσουμε» όπως με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία εξαιτίας των κυβερνητικών παλινωδιών πωλήθηκε έναντι εξαιρετικά χαμηλού αντιτίμου. «Η ΔΕΗ πρέπει να προχωρήσει σε σοβαρό πρόγραμμα αξιολόγησης του δυναμικού της, να απομακρυνθούν οι κομματικοί εγκάθετοι και στη συνέχεια να αποκρατικοποιηθούν τμήματά της» τόνισε με ξεκάθαρο τρόπο ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Απαντώντας για τα εργασιακά, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι πρέπει πρώτα να παρουσιάσει η Κυβέρνηση το συνολικό πακέτο. «Είμαστε υπέρ ενός νέου συνδικαλιστικού νόμου που θα δίνει δικαίωμα στους εργαζόμενους, και όχι στις κομματικές ηγεσίες των συνδικάτων, να παίρνουν τις αποφάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι τα συνδικάτα πρέπει να περάσουν στους εργαζόμενους ώστε να μην είναι πράσινα, μπλε, κόκκινα ή Ποτάμι.

Σχετικά με τις συζητήσεις με τους Διαμαντοπούλου – Ραγκούση – Φλωρίδη ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από άλλο ένα κόμμα. «Η χώρα όμως έχει ανάγκη από ένα μεγάλο Κίνημα, μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό, το οποίο θα περιέχει και την εμπειρία του παλιού αλλά και που το κύριο χαρακτηριστικό του θα είναι το νέο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Προσέθεσε δε ότι σε αυτή την προσπάθεια το Ποτάμι θα είναι «παρών» και ότι οι τρεις πρώην υπουργοί είναι πολιτικοί σύμμαχοι του Κινήματος. «Συμφωνούμε σε πάρα πολλά πράγματα, στην ανάγκη μιας εκσυγχρονιστικής πρότασης διακυβέρνησης, μιας πρότασης που είναι μακριά από συντηρητικές και λαϊκίστικες επιλογές» ανέφερε τονίζοντας στη συνέχεια ότι «το μεγάλο, πολιτικά, έχει συμβεί».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη Τρίτη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συνεννοούνται. Αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι έχουμε το θετικό αποτέλεσμα αλλά δεν θα πρέπει να ενοχοποιούμε τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών».

Ακούστε το ηχητικό παρακάτω: