31 Αυγ, 2017

Η καινοτομία δεν είναι επικοινωνιακό ντεκόρ

Ποτάμι

Αφού για χρόνια πρωταγωνιστούσε στο έργο «σκίζω μνημόνια, διαγράφω το χρέος» και πολέμησε λυσσαλέα όλες τις μεγάλες επενδύσεις, ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε την επιχειρηματικότητα. Καθημερινά στήνει επικοινωνιακές παραστάσεις για να δείξει ότι άλλαξε μυαλά ενώ διατηρεί όλα τα εμπόδια στις επενδύσεις (εχθρικό περιβάλλον, γραφειοκρατία, φορολογία).

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: το 2016 οι ξένες επενδύσεις στη χώρα μας ήταν 11,4% του ΑΕΠ, το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός κλείνοντας το μάτι στο κομματικό του ακροατήριο, από τους φόρους εκείνων που παράγουν, τάζει προσλήψεις στο δημόσιο και κάνει λόγο για τον επαναπατρισμό επιστημόνων προκειμένου να προσληφθούν. Αλήθεια, δεν ξέρουμε πόσοι θα γυρίσουν για να δουλέψουν σε ένα χώρο όπου κυριαρχεί η αναξιοκρατία και αυτοί που κάνουν τη δουλειά τους, αντί για ανταμοιβή το πιθανότερο είναι ότι θα βρουν τον μπελά τους.

Αντί για φωτογραφίες σε κοιτίδες καινοτομίας και επιτυχημένες επιχειρήσεις ας φροντίσει ο πρωθυπουργός, να σταματήσει ο διωγμός σε όποιον έχει απομείνει να παράγει. Όσοι αγωνίζονται να επιβιώσουν και να δημιουργήσουν σε αυτές τις συνθήκες δεν είναι ντεκόρ για τα επικοινωνιακά παιχνίδια του κ. Τσίπρα.