19 Δεκεμβρίου, 2018

Η κατάσταση του πολιτικού συστήματος διώχνει εμπιστοσύνη από την οικονομία

Γιώργος Μαυρωτάς

Συνέντευξη του Γιώργου Μαυρωτά στο ΘΕΜΑ 104,6 FM

Χαμηλών τόνων, με την εξαίρεση του επεισοδίου Βούτση – Μητσοτάκη, χαρακτήρισε ο Αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, την ολοκλήρωση της συζήτησης του Προϋπολογισμού κατά την πρωινή του παρέμβαση στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 FM.

Επεσήμανε την άποψη του Ποταμιού περί μη αναπτυξιακού αλλά επιδοματικού και προεκλογικού χαρακτήρα του προϋπολογισμού, όπως παρουσιάστηκε στη συζήτηση από τον ίδιο αλλά και τους Σταύρο Θεοδωράκη και Γιώργο Αμυρά. Υπενθύμισε πως δεν υπάρχει πλέον προστατευμένο περιβάλλον και εξασφαλισμένη δανειοδότηση ενώ τόνισε ότι ακολουθούν δοκιμασίες όπως η αξιολόγηση του Φεβρουαρίου. Εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι το πολιτικό μας σύστημα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στους επενδυτές.

Με αφορμή την προσχώρηση Θεοχάρη στη Ν.Δ. και τις σχετικές δηλώσεις Κωνσταντινόπουλου, υπενθύμισε ότι και η ΔΗ.ΣΥ. έχει πραγματοποιήσει δύο μεταγραφές βουλευτών από το Ποτάμι, αυτές των κ.κ. Μπαργιώτα και Ιλχάν, προτρέποντας να μην αντιμετωπίζονται τέτοια φαινόμενα à la carte και να μην τοποθετούνται οι προσωπικές φιλοδοξίες υπεράνω ενός κοινού σκοπού και των ψηφοφόρων που τον στήριξαν.

Ολοκληρώνοντας, εξήγησε ότι το Ποτάμι παραμένει αρραγές, καθώς και οι 6 βουλευτές του στηρίζουν σθεναρά τη βασική ατζέντα 7 σημείων του κόμματος. Όσον αφορά στο Μακεδονικό, οι τελικές αποφάσεις θα προκύψουν μετά την οριστική διαμόρφωση των συνταγματικών τροποποιήσεων στη γείτονα χώρα, με προσπάθεια για κοινή γραμμή αλλά όχι επιβολή κομματικής πειθαρχίας.

Ακούστε εδώ την συνέντευξη:

*Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι αντιπρόεδρος του Ποταμιού