20 Σεπ, 2015

Οι καλές ομάδες φαίνονται και κτίζονται στις ήττες

Γιώργος Μαυρωτάς

Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς ήταν καλεσμένος στην ενημερωτική εκπομπή newsroom του ΣΚΑΙ με οικοδεσπότες τους δημοσιογράφους Μαρία Αναστασοπούλου και Νίκο Ανδρίτσο.

Σε σχετική ερώτηση της κας. Αναστασοπούλου, ο κ. Μαυρωτάς σχολίασε ότι το Ποτάμι έμεινε μακριά από τις προσδοκίες που είχε και υπέστη μια σαφή ήττα, ωστόσο όπως είπε χαρακτηριστικά: «Οι καλές ομάδες φαίνονται και κτίζονται στις ήττες και όχι στις νίκες». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι πρέπει να αναζητηθούν ποια λάθη έγιναν και τι πρέπει να βελτιωθεί ενώ σημείωσε ότι το Ποτάμι επηρεάστηκε σημαντικά από τον δικομματισμό και την πόλωση των δημοσκοπήσεων για αυτό και υπήρχε διαρροή και προς τα δεξιά και προς τα αριστερά. Ο βουλευτής του Ποταμιού ανέφερε ότι το Ποτάμι δεν κατάφερε να πείσει τον ελληνικό λαό παρόλο που ο λόγος του ήταν γεμάτος με θέσεις και προτάσεις και παρόλο που το Ποτάμι διαθέτει πρόσωπα ικανά και ήταν από τα καλύτερα που παρουσιάσθηκαν σε σχέση με τα άλλα κόμματα.

Ως προς το θέμα των διαρροών και της πόλωσης, ο κ. Μαυρωτάς σχολίασε ότι το Ποτάμι δεν είχε ιδιαίτερες διαρροές προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) αλλά οι διαφορετικές τους επιδόσεις στις πρόσφατες εκλογές οφείλονται στο γεγονός ότι το Ποτάμι δεν πρόλαβε και δε διαθέτει επαρκή οργάνωση στην ελληνική περιφέρεια σε αντίθεση με τα αστικά κέντρα που υπερίσχυσε της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σε ερώτηση για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το Ποτάμι στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, ο κ. Μαυρωτάς επεσήμανε πρώτα το οξύμωρο γεγονός ότι ενώ το Ποτάμι έλεγε στον κ. Τσίπρα να φέρει τη συμφωνία όσο το δυνατόν νωρίτερα και μάλιστα κατηγορήθηκε για αυτό, στη συνέχεια ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στην αυτοκριτική του ανέφερε ότι ήταν λάθος του που δεν την έφερε γρηγορότερα. Το Ποτάμι δεν πρόκειται να αλλάξει τη στάση του και θα ασκήσει όπως ήδη έκανε 7 μήνες, εποικοδομητική αντιπολίτευση με προτάσεις και λύσεις αρκεί βέβαια αυτά να εισακούγονται από την κυβέρνηση.