6 Απριλίου, 2017

Η Ιστορία και η Ιερότητα των Μετεώρων είναι αδιαπραγμάτευτη

Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα

Στο Ράδιο Σταγών Καλαμπάκας 87,6 και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκιάτα φιλοξενήθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου η γραμματέας της Τ.Ο Το Ποτάμι Ν. Τρικάλων Ζαχαρούλα Γιαβρούτα - Λούδα.

Στη συνέντευξη συζητήθηκε το θέμα των ασφαλιστικών μέτρων Μοναστηριού των Μετεώρων σε πολίτη της Καλαμπάκας που δραστηριοποιείται σε μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

Η κ. Γιαβρούτα συγκεκριμένα ανέφερε: Η Ιερότητα και η ιστορία των Ιερών Μονών των Μετεώρων είναι αδιαπραγμάτευτη, μπορούμε όμως με σύνεση και διάλογο να βρούμε τις τομές εκείνες που μπορούν να συνυπάρξουν μορφές εναλλακτικού τουρισμού με τα μοναστήρια πάντα με σεβασμό όπως προείπα στην ιερότητα του χώρου.

Την Πίστη μου δεν θα την χρησιμοποιήσω ποτέ για πολιτικό λόγο. Μπορούμε με διάλογο και όχι με ασφαλιστικά μέτρα να λυθούν όποιες ενστάσεις δημιουργούνται.

Τα παραπάνω συμβαίνουν διότι δεν υπάρχει το απαραίτητο νομικό πλαίσιο. Επιτέλους πρέπει ο δήμος Καλαμπάκας να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να πραγματοποιηθεί η δημόσια διαβούλευση και να λύσουμε αυτό το θέμα και εν συνεχεία να πιέσουμε τους τοπικούς μας βουλευτές που σφυρίζουν αδιάφορα για αυτό το θέμα να τρέξουν το υπόλοιπο κομμάτι που είναι στην ευθύνη της κεντρικής διοίκησης.

Για την εγκατάσταση προσφύγων στην Καλαμπάκα ανέφερε: Δυστυχώς δεν εμπιστεύομαι το τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ως Ποτάμι έχουμε εξ αρχής επισημάνει τις αστοχίες στους χειρισμούς τους και στον τροπο διαχείρισης των προσφυγικών ροών αλλα και σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος, όπου εκει εχουν γίνει αρκετές παρατυπίες στα κονδύλια της κατασκευή δομών και της σίτισης τους

Τέλος η συζήτηση έκλεισε με το θέμα που ταλανίζει την ευρύτερη περιοχή και δεν είναι άλλο από την ολοκλήρωση των εργασιών της Γέφυρας της Διάβας.
Δείτε το βίντεο: 

*Η Ζαχαρούλα Γιαβρούτα Λούδα είναι γραμματέας της Τ.Ο Το Ποτάμι Ν. Τρικάλων