26 Μαρτίου, 2018

Η ύπαρξη του υποθαλάσσιου πλούτου να είναι εργαλείο και όχι ένας λόγος πολέμου

Μίλτος Κύρκος

Ο ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, Μίλτος Κύρκος, βρέθηκε καλεσμένος της Γιάννας Παπαδάκου στην εκπομπή «Checkpoint Alpha». Εκεί συζητήθηκαν οι ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες προκειμένου να σταματήσει η τουρκική προκλητικότητα και διάφορες τρέχουσες πολιτκές εξλίξεις.

Στο Κυπριακό η Ελληνοκυπριακή πλευρά έπρεπε να έχει την πρωτοβουλία. Να κάνει μία δι-κοινοτική επιτροπή, να μιλήσει μαζί με την Τουρκοκυπριακή κοινότητα για το πώς μπορεί να γίνει έρευνα, πώς μπορεί να γίνει ο διαμοιρασμός στην προοπτική μιας λύσης. Δηλαδή, η ύπαρξη του πλούτου του υποθαλάσσιου να είναι εργαλείο και όχι ένας λόγος πολέμου, καθώς ο πλούτος του νησιού ανήκει στους πολίτες και των δύο κοινοτήτων.

Για τον προϋπολογισμό οι κατευθύνσεις από τη δικιά μας την πλευρά, των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, είναι καθαρές. Ο κοινωνικός πυλώνας, το πρόγραμμα για τη νεολαία, το πρωτοποριακό πρόγραμμα για το παιδί, η ανάγκη να μη μειωθούν τα ταμεία συνοχής και κατά συνέπεια ο προϋπολογισμός για τις περιφέρειες και, επίσης, προβλέψεις για νέους πόρους (1,3% του προϋπολογισμού αντί 1% που ήταν μέχρι τώρα) για να καλύψουμε την απώλεια από το Ηνωμένο Βασίλειο και να ξεπεράσουμε, επιτέλους, το εντελώς ανόητο φράγμα του 1%.

Δείτε την ανάρτηση του Μίλτου Κύρκου: