12 Μάι, 2019

Η Ευρώπη της Αναγέννησης μπορεί να μας προσφέρει πολλά

Ποτάμι

Δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη σε δημοσιογράφους με αφορμή την περιοδεία του στην Κοζάνη και την επίσκεψη του στην Κοβεντάρειο Δημοτική βιβλιοθήκη.

“Οι εκλογές στις 26 Μαΐου είναι μια αφορμή για να πουν οι Έλληνες ότι είναι υπέρ της αναγέννησης της Ευρώπης”, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δημοσιογράφους από την Κοζάνη όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Υπογράμμισε δε, πως η Ευρώπη μπορεί να προσφέρει πολλά στους Έλληνες εάν αναγεννηθεί και αν εφαρμοστούν όλα αυτά που ζητάμε για την αναγέννηση της”.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συναντήθηκε με τον Δήμαρχο τη πόλης Λευτέρη Ιωαννίδη, ο οποίος τον ξενάγησε στη νέα ιστορική Κοβεντάρειο Δημοτική βιβλιοθήκη, που θεωρείται η σημαντικότερη στα Βαλκάνια. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε εντυπωσιασμένος από το έργο που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο από τον Δήμο με χρήματα της Ε.Ε και επισήμανε πως τώρα πρέπει άμεσα να απελευθερωθούν οι διαδικασίες ώστε αυτός ο εθνικός πλούτος της Κοζάνης να γεμίσει με κόσμο και επιστήμονες.

Παράλληλα, είπε πως οι πολίτες έχουν κουραστεί από τα ψέματα των παλιών αλλά και των νέων κομμάτων εξουσίας και εκτίμησε πως θα τιμήσουν στις ευρωεκλογές το Ποτάμι με στόχο το 5% και τους δύο ευρωβουλευτές. Ερωτηθείς αν στηρίζει την υποψηφιότητα του Δημάρχου, ξεκαθάρισε πως “είμαστε στο πλευρό του γιατί έχουμε πειστεί ότι ο Δήμος Κοζάνης είναι σε καλά χέρια”.

Στη συνέχεια σύστησε τον υποψήφιο ευρωβουλευτή και έναν από τους χιλιάδες Έλληνες που μετανάστευσαν τα χρόνια της κρίσης, Νίκο Ανδρίτσο, που κατάγεται από την περιοχή της Κοζάνης και ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε: “Το βαθύ κίνητρο είναι να πούμε τις αλήθειες και να ξεκινήσουμε επιτέλους από το μηδέν. Η ομογένεια έχει πάρα πολλά μεγάλα ζητήματα, ειδικά ότι αφορά το εκπαιδευτικό και τα σχολεία τα οποία πρέπει να κρατήσουμε ανοιχτά.” Ερωτηθείς για τις ανισότητες στην Ευρώπη και το διακύβευμα των εκλογών ανέφερε: “Την ευθύνη την έχουμε ειδικά οι νέοι. Δεν φτάνει να αναζητάμε μονάχα την αλλαγή, αλλά πρέπει να γίνουμε οι ίδιοι η αλλαγή που επιθυμούμε. Πιο υπεύθυνα, πιο ευσυνείδητα. Μόνο έτσι μπορούμε να γεννήσουμε ένα πολιτικό σύστημα και μια νοοτροπία, η οποία θα βγάλει και υπεύθυνους πολιτικούς”.

Τον Σταύρο Θεοδωράκη, εκτός του Νίκου Ανδρίτσου, συνόδευε και η υποψήφια ευρωβουλευτής Κλεοπάτρα Σιδηροπούλου.

Ακούστε το ηχητικό:

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Χουλάκη