18 Δεκεμβρίου, 2017

Η έντονη νησιωτικότητα της χώρας δεν μπορεί να μπαίνει σε λογικές συμβιβασμού

Ποτάμι

Σε συνέχεια της προ μηνός συνάντησης, ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου βουλευτής Γιώργος Μαυρωτάς και ο βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης, συναντήθηκαν με πολυμελή αντιπροσωπεία θεσμικών φορέων των νησιών του Αιγαίου, για το καίριο θέμα της διατήρησης του ειδικού καθεστώτος συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά. Στη συνάντηση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτριος Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς και ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος. Παρόντες στην πολύ σημαντική σύσκεψη για το μέλλον των νησιών και γενικά της νησιωτικής Ελλάδας ήταν και συνεργάτες βουλευτών του Ποταμιού.

Οι εκπρόσωποι των νησιών έθεσαν επί τάπητος τα μεγάλα προβλήματα τα οποία θα επιφέρει η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, και η οποία θα οδηγήσει σε μείωση της τοπικής κατανάλωσης και του τζίρου των τοπικών επιχειρήσεων. Οι βουλευτές του Ποταμιού εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους προς τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών, ενημερώνοντάς τους και για την κοινή πρόταση νόμου την οποία κατέθεσαν το Ποτάμι με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη με αντικείμενο την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ για έναν χρόνο αλλά και τη συγκρότηση μη-αμειβόμενης επιτροπής εργασίας η οποία άμεσα θα επεξεργαστεί μέτρα στήριξης της νησιωτικότητας και όλων των νησιών.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι λογικές όπως της Κυβέρνησης που θέλει να συνδέει και να συμψηφίζει το θέμα του ΦΠΑ με το προσφυγικό, κατευθύνονται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση. Επίσης τονίστηκε ότι το θέμα της έντονης νησιωτικότητας της χώρας δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο στο θέμα του ΦΠΑ και να αφήνει στην άκρη τα άλλα μεγάλα θέματα που απασχολούν τα νησιά της χώρας.

Δείτε φωτογραφίες:

Γιώργος Μαυρωτάς - βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου
Σπύρος Δανέλλης - βουλευτής Ηρακλείου και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος