29 Ιανουαρίου, 2018

Οι Έλληνες πατριώτες δεν χαρίζουμε τις εθνικές υποθέσεις στους ακροδεξιούς

Ποτάμι

Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστοπούλου

Όσοι πολεμούν τη λύση υπερασπίζονται τελικά το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Αυτό επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου, τονίζοντας ότι ήδη οι μεγαλύτερες χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» κι αυτό πρέπει να το αλλάξουμε.

«Δεν χαρίζουμε τις εθνικές υποθέσεις στους ακροδεξιούς» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και αναφερόμενος στα συλλαλητήρια είπε: «Όταν ομιλητές είναι ακροδεξιοί και λένε επικίνδυνα πράγματα για τη χώρα σου, παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα που δημιουργήθηκε με τη ρίψη στεφανιού από τον Πάνο Καμμένο ανοικτά των Ιμίων ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι είναι εξευτελιστικό για τους Έλληνες να παρακολουθούν τον υπουργό Εθνικής Αμύνης της χώρας τους να μην μπορεί να προσεγγίσει ελληνικό έδαφος, τονίζοντας ότι θα πρέπει να μας προβληματίσει η προκλητικότητα των Τούρκων στην περιοχή και να έχουμε συνεχώς στραμμένη την προσοχή μας στα ανατολικά, λύνοντας σιγά σιγά τα προβλήματα στα βόρεια σύνορά μας.

O Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε πως, στην υποθετική περίπτωση που δεν βρίσκουμε καμία λύση με τη FYROM, οι Σκοπιανοί θα αναζητήσουν στήριγμα στην τουρκική πλευρά και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχήσει. Ερωτώμενος για το αν υπάρχει διχογνωμία στο Κίνημα Αλλαγής σε σχέση με το Σκοπιανό, είπε πως δεν υπάρχει καμία διχογνωμία, όλοι υπερασπιζόμαστε μια σύνθετη λύση με δεσμευτικές εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό.

Τέλος, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανασύνθεσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι δεν υπάρχουν πρόθυμοι στο Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής να αντικαταστήσουν τον κ. Καμμένο και να συμμετάσχουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα υπό τον κ.Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Δείτε τα tweets: