9 Οκτωβρίου, 2018

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που "βγήκε" από τα μνημόνια αλλά όχι στις αγορές

Δημήτρης Τσιόδρας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, μίλησε στο ρ/σ "Στο Κόκκινο" 105,5 για τη δεινή κατάσταση τη ελληνικής οικονομίας και την ευθύνη που φέρει η σημερινή κυβέρνηση.

«Η χώρα τέθηκε εκτός αγορών το 2010. Από εκεί και πέρα είχαμε τρία μνημόνια και η χώρα εξακολουθεί να είναι εκτός αγορών. Αυτό σημαίνει ότι κάποια πράγματα δεν έχουν γίνει σωστά» είπε ο κ. Τσιόδρας, και στη συνέχεια προσέθεσε: «Όλες οι χώρες που μπήκαν, μπήκαν για να διορθώσουν τα δημοσιονομικά τους και να βγουν στις αγορές. Πολλές διαρθρωτικές αδυναμίες που είχαμε και έπρεπε να λύσουμε, εξακολουθούν να υπάρχουν, όπως η δημόσια διοίκηση και η υγεία του τραπεζικού συστήματος».

«Το έτος 2015 κόστισε τεράστια ποσά στις τράπεζες, μην ξεχνάμε ότι την πλειοψηφία των μετοχών τις είχε το ελληνικό Δημόσιο, αντ' αυτού ξεπουλήθηκαν και πέρασαν σε χέρια ξένων, ενώ τα κόκκινα δάνεια πολλαπλασιάστηκαν. Ο κ. Τσίπρας είχε πει το 2014 στη ΔΕΘ ότι το χρέος των Ελλήνων ήταν 68 δισ. ενώ σήμερα είναι πολύ περισσότερα» προσέθεσε ο κ. Τσιόδρας.

Όσον αφορά τη στάση του Ποταμιού κατά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή, ο Δημήτρης Τσιόδρας επανέλαβε ότι το Ποτάμι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ότι κρατά στάση αναμονής.

Ακολουθεί το σχετικό ηχητικό απόσπασμα:

*Ο Δημήτρης Τσιόδρας είναι εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού.

Πηγή: Στο Κόκκινο 105,5