4 Μαΐου, 2018

Η εκλογολογία βλάπτει τη χώρα

Σπύρος Δανέλλης

«Δεν είναι εθνικά επωφελές το να σηκώνουμε ζητήματα εκλογών. Η εκλογολογία βλάπτει τη χώρα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία. Λίγο πριν την έξοδο από το Πρόγραμμα τα σενάρια εκλογών δεν είναι ρεαλιστικά», είπε στην εκπομπή Απευθείας της ΕΡΤ1 ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, σχολιάζοντας την ξαφνική πρόταση της Φώφης Γεννηματά για άμεσες εκλογές.

Ο Σπύρος Δανέλλης υποστήριξε πως οι αντιφάσεις που δημιουργούνται πλήττουν την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα του ΚΙΝΑΛ και στέλνουν λάθος μήνυμα στους πολίτες, υπενθυμίζοντας πως πριν λίγες μέρες το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε πρόταση για συνταγματική αναθεώρηση, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η πρόβλεψη να μην πηγαίνουμε σε εκλογές πριν από το πέρας της τετράχρονης κοινοβουλευτικής θητείας.

«Η κοινή πορεία μέσα στο Κίνημα Αλλαγής δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Το ξέραμε από την πρώτη μέρα» επεσήμανε ο Βουλευτής Ηρακλείου, συμπληρώνοντας πως για την ώσμωση απαιτείται χρόνος και διαδικασίες, καθώς το Κίνημα Αλλαγής δεν προέκυψε ως ενιαίο κόμμα, αλλά ως μία «ομπρέλα» κομμάτων και κινήσεων.

«Το εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής επιβάλλεται να προχωρήσει όχι μόνο γιατί θα καλύψει ένα υπαρκτό κενό ενός κοινωνικού χώρου που δεν εκφράζεται κομματικά, αλλά και γιατί θα λειτουργήσει εξισορροπιστικά για το σύνολο του πολιτικού συστήματος», τόνισε ο Βουλευτής του Ποταμιού.

Για το θέμα της αναδοχής παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια, ο Σπύρος Δανέλλης είπε πως τα θέματα των δικαιωμάτων δεν συσχετίζονται και δεν συμψηφίζονται με πολιτικές σκοπιμότητες, αφού απαιτούν άλλη διαχείριση και ευαισθησία.
«Για το συγκεκριμένο άρθρο θα δώσουμε εξετάσεις στην κοινωνία για το πώς αντιλαμβανόμαστε το θέμα των δικαιωμάτων, για το οποία βέβαια υπάρχει - όπως πολύ σωστά έθεσε ο κ. Βενιζέλος- και η νομική πλευρά».

Δείτε το βίντεο:

* Ο Σπύρος Δανέλλης είναι βουλευτής Ηρακλείου και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος