29 Αυγούστου, 2017

«Η ευθύνη για τις πυρκαγιές βαραίνει τους αεριτζήδες της πολιτικής»

Ποτάμι

«Είναι φανερό πως δεν υπήρχε κανένα σχέδιο από την κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές φέτος στη χώρα μας», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Stigma.fm της Ζακύνθου και τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Μπάστα για τις φωτιές που καίνε επί τέσσερις μέρες το νησί.

«Τα δάση είναι διαχρονική μας αξία, είναι αυτό που παραδίδουμε στα παιδιά μας και πρέπει να έχουμε πάντα ένα εθνικό σχέδιο προστασίας» σημείωσε. «Η ευθύνη για αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στη χώρα μας βαραίνει τους αεριτζήδες της πολιτικής, που δεν κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε ανοησίες τα περί συνωμοσιών που κρύβονται πίσω από τις πυρκαγιές που κατέκαψαν για πολλοστή φορά τα δάση της χώρας και τόνισε πως ακόμα υπάρχουν κάποιοι που κάνουν κόλπα με τα δάση -είτε για οικονομικά οφέλη, είτε για τα βοσκοτόπια, είτε για να οικοδομήσουν εκτάσεις- αλλά αυτό δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση από τις ευθύνες της.

«Είμαστε μια ανοχύρωτη χώρα»; αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού και κάλεσε τους τοπικούς βουλευτές, τους υπουργούς της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να πουν ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό, αν αδυνατούν να περιφρουρήσουν τη χώρα μας και ο καθένας μπορεί να βάζει φωτιές.

«Οι χειρότεροι ανθέλληνες, πολλές φορές, είμαστε εμείς» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, «γιατί δεν κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε τη χώρα μας».