7 Δεκεμβρίου, 2017

Η χώρα χρειάζεται μια πολιτική τολμηρών αλλαγών

Παναγιώτης Καρκατσούλης

Η αδράνεια της κυβέρνησης ενώπιον της διαμορφούμενης απειλής πολλοί δανειολήπτες να κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και την πρώτη κατοικία τους δεν εξηγείται παρά μόνο λόγω της ανικανότητάς της να πάρει εκείνα τα μέτρα που θα την διασφάλιζαν, ανέφερε χθες ο Παναγιώτης Καρκατσούλης στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου.

Η κυβέρνηση που από τη μια κόπτεται ότι δήθεν προστατεύει του ανήμπορους μοιράζοντας ως μέρισμα όσα τους στέρησε από τα κονδύλια της κοινωνικής προστασίας που υπήρχαν δεσμευμένα στον προϋπολογισμό αλλά τα διακρατούσε, συνεχίζει να πορεύεται με ψέμματα και λαϊκισμούς έχοντας ως μοναδική της επιδίωξη την όσο το δυνατόν μακρύτερη παραμονή της στην εξουσία.

Έτσι, όμως, εξουθενώνει την ήδη φτωχοποιημένη μεσαία τάξη ενώ ταυτόχρονα αδυνατεί να δώσει μια πειστική προοπτική ανάπτυξης. Οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται παραμένουν κολλημένες μεταξύ των ιδεοληψιών και της διοικητικής ανικανότητας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η χώρα χρειάζεται μια άλλη πολιτική τολμηρών αλλαγών που θα μας απαλλάξουν από την υπερφορολόγηση και την γραφειοκρατία δημιουργώντας ευκαιρίες ιδίως για τους νέους ανθρώπους.

Δείτε τα βίντεο της συνέντευξης:

* Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Π² - Πρόοδος στην Πράξη»