16 Ιουνίου, 2015

Η ανθρωπιστική κρίση που θα προκύψει θα είναι μεγέθους μικρασιατικής καταστροφής

της Αντιγόνης Λυμπεράκη Οι όροι μπορεί να είναι πιο χαλαροί από αυτούς που αντιμετώπισε η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά εξίσου επώδυνοι γιατί η κοινωνία μας βρίσκεται σε χειρότερη θέση

«Δεν είναι η στιγμή να κρίνουμε την διαπραγματευτική επίδοση της κυβέρνησης. Πρέπει να κλείσουμε συμφωνία γρήγορα γνωρίζοντας ότι θα είναι δύσκολη» είπε η βουλευτής Β’ Αθηνών με Το Ποτάμι Αντιγόνη Λυμπεράκη σήμερα το πρωί στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «ΕΡΤ- Ενημέρωση».

«Οι όροι μπορεί να είναι πιο χαλαροί από αυτούς που αντιμετώπισε η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά εξίσου επώδυνοι γιατί η κοινωνία μας βρίσκεται σε χειρότερη θέση».

Όλο το πολιτικό σύστημα είναι υπόλογο απέναντι στην κοινωνία και οφείλει να στηρίξει τους ευάλωτους, δήλωσε η βουλευτής, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους, τους ανέργους, τους νέους που δεν έχουν εργαστεί ποτέ. Αν καταρρεύσουν οι συνομιλίες και οδηγηθούμε σε χρεοκοπία και πέρασμα σε άλλο νόμισμα, αυτοί είναι που θα κουραστούν και ίσως να μην ορθοποδήσουν ποτέ.

Η ανθρωπιστική κρίση που θα προκύψει θα είναι μεγέθους μικρασιατικής καταστροφής και η κυβέρνηση, η οποία καλά κάνει και προσπαθεί να κλείσει συμφωνία, πρέπει να ετοιμάσει ένα δεύτερο επιτελείο που θα φροντίσει για φάρμακα και βασικά είδη σε περίπτωση που δεν γίνει συμφωνία.

Δείτε παρακάτω αποσπάσματα από την εκπομπή:

[youtube id="FFXP2GL5A_Q"]

[youtube id="OKOhdoUIpSg"]

* Η Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι βουλευτής Β΄ Αθήνας και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος.

16 Ιουνίου 2015, ΕΡΤ