11 Οκτωβρίου, 2016

«Η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης δίνει την ευκαιρία στον Σόιμπλε να μας δείχνει ξανά τα δόντια του»

Ποτάμι

«Αν η κυβέρνηση συνεχίσει να ασχολείται με όλα τα άλλα, με τους καναλάρχες, με την ενίσχυση του κομματικού κράτους, και δε δώσει την προσοχή στα ουσιαστικά ζητήματα της οικονομίας και της κοινωνίας, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με την τρέχουσα αξιολόγηση και τις επιπλοκές που παρουσιάστηκαν ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι, για ακόμη μια φορά, η κυβέρνηση κρίνεται αναξιόπιστη, έχει χάσει την εμπιστοσύνη των εταίρων και εξαιτίας αυτού πήραμε τη μισή δόση. «Είναι μια προειδοποιητική βολή από το Σόιμπλε, ο οποίος δείχνει ξανά τα δόντια του και μας προειδοποιεί ότι δε θα κλείσει εύκολα η αξιολόγηση. Και αν δεν κλείσει στην ώρα της θα αντιμετωπίσουμε το πολύ μεγάλο πρόβλημα το 2017, μπροστά στο ενδεχόμενο να μην ενταχθούμε στην ποσοτική χαλάρωση του Ντράγκι. Αν γίνει αυτό θα υπάρξει ο κίνδυνος να ξαναρχίσει η συζήτηση για το πόσο Ευρώπη είναι η Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας στις ερωτήσεις των Γιάννη Ντσούνου και Χρήστου Κούτρα σχετικά με την χθεσινή «κόντρα» που προέκυψε μετά τις αποκαλύψεις του στη Βουλή σχετικά με τα έμμισθα τρολ που διατηρούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο έμψυχο δυναμικό τους είπε: «Η κ. Γεροβασίλη χρησιμοποίησε το νεκρό μπλόγκερ. Εκείνη έβγαλε ανακοίνωση και αποκάλυψε την ενασχόληση του εν λόγω μπλόγκερ στο γραφείο της. Τον χρησιμοποίησε για να πει τί παιχνίδι κάνει το γραφείο της. Εγώ ζήτησα εξηγήσεις για όλους. Ο κ. Χριστοφορίδης, με την ταυτότητα του συμβούλου της κ. Γεροβασίλη και του κ Παππά, τουίταρε την ώρα που μιλούσαμε στη βουλή και μάλιστα απειλώντας έναν πολιτικό αρχηγό. Εμείς μιλήσαμε για την τακτική της κυρίας Γεροβασίλη και δεν αναφερθήκαμε σε κανέναν μπλόγκερ συγκεκριμένα. Αποκαλύψαμε ότι υπάρχει μια στρατιά από ανθρώπους που πληρώνονται για να κάνουν μπούλινγκ στους αντίπαλους της κυβέρνησης, αντίπαλους μέσα από τα κυβερνητικά γραφεία και αυτό είναι προκλητικό την εποχή που ικανοί άνθρωποι δεν έχουν δουλειά. Άνθρωποι, ακροδεξιοί, έχουν αποκτήσει λόγο και μάλιστα με τα λεφτά του ελληνικού κράτους και αυτό είναι απαράδεκτο», ενώ παράλληλα αναρωτήθηκε πως πληρώνονται αυτές οι «στρατιές των τρολ» που ανέκαθεν υπηρετούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν αυτός δεν είχε τη δυνατότητα να τους πληρώνει χρησιμοποιώντας κρατικούς πόρους.

Μιλώντας για την χρηματοδότηση των κομμάτων και τη διασύνδεση της με τη διαπλοκή ανέφερε: «Πως χρηματοδοτούνται νομίζετε τα κόμματα; Πιστεύετε πως οι προεκλογικές ανάγκες των κομμάτων καλύπτονται από τα ταμεία του κράτους; Για να κολλήσεις αφίσες σε όλη την Ελλάδα είναι ένα κόστος 300.000 τη φορά. Εμείς δεν κολλήσαμε καμία αφίσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κόλλησε τέσσερις φορές αφίσες. Που τα βρήκε τα λεφτά; Κυκλοφορεί πολύ μαύρο χρήμα προεκλογικά και αυτό το μαύρο χρήμα δεν βρίσκεται από τις καταθέσεις των γονιών, των πολιτικών. Κάποιοι εργολάβοι, κάποιοι άνθρωποι που έχουν κέρδος από την επαφή τους με την κυβερνητική εξουσία ή με την μελλούμενη κυβερνητική εξουσία, τα δίνουν στα κόμματα αυτά τα χρήματα».

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι το Ποτάμι δεν ζητάει εκλογές παρά την ανικανότητα της Κυβέρνησης και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να αλλάξει κυβερνητική ρότα. «Δεν ζητάμε σε καμία περίπτωση εκλογές με το ελληνικό πρόγραμμα να βρίσκεται στον αέρα. Προέχει η σταθεροποίηση της χώρας. Ο κ. Τσίπρας προφανώς δεν μπορεί, αλλά τον έχει εκλέξει ο λαός στην κυβέρνηση. Τον καλούμε όμως να προσπαθήσει, με όποιον τρόπο μπορεί, να αλλάξει την διακυβέρνηση του. Πρέπει να κάνουμε πολιτική κοιτώντας το μέλλον και τα παιδιά μας».

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία μόνο σε επιμέρους ζητήματα και σε καμία περίπτωση σε κυβερνητικό επίπεδο με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Ζητήσαμε να υπάρξει μια εθνική πρόταση για το χρέος. Αν πάμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ενωμένοι στην Ευρώπη με πρόταση για το χρέος θα μας ακούσουν πιο σοβαρά. Τον κ. Τσίπρα μόνο του δεν θα τον ακούσουν, όπως δεν άκουσαν και τον κ. Σαμαρά».

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο θέμα της Δικαιοσύνης, για την οποία το Ποτάμι διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Ποιος απειλεί τη Δικαιοσύνη», λέγοντας ότι η Δικαιοσύνη απειλείται διαχρονικά από τα συστήματα εξουσίας. «Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που θέλουν να ελέγξουν το σύστημα απειλούν την Δικαιοσύνη και εμείς οφείλουμε να την θωρακίσουμε από αυτή την επέλαση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε παρακάτω την συνέντευξη: