7 Μαΐου, 2018

Η ανατροφή, η αναδοχή και η υποκρισία

Νίκος Μηλαπίδης

Το δικαίωμα στην αναδοχή παιδιού από ζευγάρια (χωρίς διάκριση φύλου) είναι νομικό παρακολούθημα του συμφώνου συμβίωσης, που αποτελεί νόμο του ελληνικού κράτους.

Ας σεβαστούμε την πραγματικότητα, έστω και αν είναι αντιδημοφιλής στην ελληνική κοινωνία. Στα ιδρύματα της χώρας βρίσκονται 2.000 παιδιά, και ανά έτος τα παιδιά που υιοθετούνται είναι 200, και 20-30 δίνονται σε ανάδοχες οικογένειες. Είναι καλύτερο για τα παιδιά να βρουν ένα σπίτι, αγάπη και φροντίδα από το να παραμένουν στα ιδρύματα. Και είναι καθήκον της Πολιτείας να επιλέγει τους καταλληλότερους αναδόχους γονείς για την ποιοτικότερη ανατροφή του παιδιού, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.

Η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία (ΑΨΕ) διαπιστώνει σε πλήθος μελετών ότι «δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι η γονεϊκή αποτελεσματικότητα εξαρτάται από τον σεξουαλικό προσανατολισμό των γονέων».

Η εξέλιξη απαιτεί κατοχύρωση των δικαιωμάτων. Στην εποχή της τεχνητής γονιμοποίησης και της παρένθετης μητρότητας, που πλέον σχηματίζονται και στην Ελλάδα οικογένειες πολύ διαφορετικές από την παραδοσιακή ετερόφυλη εκδοχή τους, είναι υποκριτικό να διυλίζουμε την αναδοχή.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.

* Ο Νίκος Μηλαπίδης είναι διευθυντής της ΚΟ του Ποταμιού