7 Αυγ, 2015

Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχει άλλα περιθώρια

Χριστίνα Ταχιάου

Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχει άλλα περιθώρια καθώς η εικόνα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας είναι ζοφερή.

«Είναι επείγον να γίνει συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους και είναι ακόμη πιο επείγον αυτή η κυβέρνηση να το πάρει επιτέλους απόφαση και να αρχίσει να κυβερνά», τόνισε η βουλευτής του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου, μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
Η Χριστίνα Ταχιάου εξήγησε πως «η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχει άλλα περιθώρια» καθώς η εικόνα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας είναι ζοφερή και αποτυπώνεται πλήρως στην έρευνα της ΓΕΣΕΒΕ η οποία δείχνει πτώση του τζίρου έως και 70% στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ προχθές υπήρξε και ανακοίνωση της τεράστιας πτώσης στον δείκτη οικονομικού κλίματος που καταρτίζει ο ΙΟΒΕ.

Η βουλευτής του Ποταμιού υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας εάν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα. Στην κόπωση όλων των προηγούμενων χρόνων της οικονομικής κρίσης, ήρθαν να προστεθούν τα capital controls, η τρομακτική πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, βλέπουμε επίσης την πτώση στον δείκτη του χρηματιστηρίου όσον αφορά στον τραπεζικό τομέα, η οποία, μόνο την Δευτέρα, προκάλεσε απώλεια της τάξης των 7,8 δις, όσο δηλαδή τα έσοδα του κράτους από τον ΕΝΦΙΑ επί τρία!»

Η Χριστίνα Ταχιάου επεσήμανε ότι είναι απαραίτητο τα μέλη της κυβέρνησης να καταλάβουν την σοβαρότητα της κατάστασης και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Άκουγα τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού κ. Ξυδάκη πριν να λέει ότι αυτή η κατάσταση αν είναι να συντρίψει τον ΣΥΡΙΖΑ, ας τον συντρίψει και αναρωτιόμουν: είναι δυνατόν να πηγαίνεις σε μάχη και να λες ότι μπορεί τελικά να συντριβώ; Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν κινδυνεύει μόνο να συντριβεί το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η χώρα;»

* Η Χριστίνα Ταχιάου είναι βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης

5 Αυγούστου 2015, ΣΚΑΪ