21 Απριλίου, 2015

Γκρεμίζουν τις γέφυρες με την Αμερική

Ποτάμι

Παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις περί πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, οι υπουργοί προτιμούν να κάνουν τα χατίρια κάποιων περιθωριακών ομάδων καθώς βέβαια και των διάσημων και των πλούσιων των φυλακών.

Αντί να κερδίζουμε νέους φίλους, “φροντίζουμε” να χάνουμε κι αυτούς που έχουμε. Την ώρα που η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από διεθνή υποστήριξη, η κυβέρνηση επιλέγει να γκρεμίσει τις γέφυρες με παραδοσιακούς μας συμμάχους όπως οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία. Παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις περί πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, οι υπουργοί προτιμούν να κάνουν τα χατίρια κάποιων περιθωριακών ομάδων καθώς βέβαια και των διάσημων και των πλούσιων των φυλακών.

Η πρωτοφανής κίνηση της δημόσιας καταγγελίας από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ κ.Πιρς για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, η διαμαρτυρία από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών κ. Κέρι στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, το γεγονός ότι η αποφυλάκιση σκίασε τη συνάντηση Κέρι- Κοτζιά στην Ουάσιγκτον και η ενόχληση της Μεγάλης Βρετανίας δείχνουν τη διεθνή απομόνωση στην οποία περιέρχεται καθημερινά η Ελλάδα. Κι όλα αυτά, όταν έχουμε ανάγκη στήριξης στις δύσκολες διαπραγματεύσεις για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και για την αποτροπή γεωπολιτικών κινδύνων.

Ο ερασιτεχνισμός και οι ιδεοληψίες κάποιων υπουργών μπορεί να αντιμετωπίζονται ως γραφικότητες στο εσωτερικό, προκαλούν όμως ανεπανόρθωτη ζημιά όταν αφορούν τη διεθνή θέση της πατρίδας μας.

21 Απριλίου 2015