22 Μάι, 2019

Γιατί ψηφίζω Ποτάμι στις Ευρωεκλογές

Νίκος Νυφούδης

Την Κυριακή ψηφίζουμε για την Ευρώπη. Την δική μας Ευρώπη, που έχει ως αναπόσπαστο κομμάτι της την χώρα μας κόντρα σε όλους τους λαϊκιστές απ’ όπου και αν προέρχονται και που θέλουν την χώρα μας απομονωμένη.

Ο λαϊκισμός του ευρωσκεπτικισμού σε συνδυασμό με την μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Και η απάντησή μας στην κάλπη των ευρωεκλογών πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία για την επόμενη πενταετία. Το ανέφερα και στην πρώτη μου ομιλία στην Βουλή και το επαναλαμβάνω για ακόμα μια φορά.

Καλώ τους συμπολίτες μου να δουν καθαρά, να βάλουν μπροστά τη φωνή της λογικής, να μην υποκύψουν στις Σειρήνες εκ δεξιών και εξ αριστερών και να επιλέξουν συνειδητά να στηρίξουν Το Ποτάμι στις προσεχείς Ευρωεκλογές. Γιατί Ποτάμι όμως; Γιατί το Ποτάμι δεν μας πρόδωσε ποτέ. Τις ίδιες απόψεις που εξέφραζε στην αρχή, τις ίδιες απόψεις εκφράζει και τώρα. Παρά τον πόλεμο που δέχεται ώστε να μετατραπεί σε παρακολούθημα. Είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της ΝΔ, είτε ακόμα και του ΠΑΣΟΚ.

Δυστυχώς η σταθερότητα ενός κόμματος στις θέσεις και στις αρχές του, στην σημερινή πολιτική πραγματικότητα όχι απλά ξενίζει αλλά ενοχλεί. Αλλά στο Ποτάμι θα επιμείνουμε. Γιατί πιστεύουμε ότι έτσι είμαστε χρήσιμοι. Γιατί κάποια στιγμή οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου θα αντιληφθούν την μεγάλη παγίδα του λαϊκισμού. Εμείς στο Ποτάμι θα συνεχίσουμε να λέμε αλήθειες. Αλήθειες μόνο! Τις σκληρές αλήθειες που μπορεί να μην είναι πάντοτε ευχάριστες, είναι όμως χρήσιμες για την κοινωνία και τους πολίτες.

Το Ποτάμι, λοιπόν, θα είναι η έκπληξη των εκλογών, η θετική έκπληξη, γιατί όλο και περισσότεροι πολίτες συνειδητοποιούν ότι μια ψύχραιμη και σοβαρή ευρωπαϊκή φωνή, πρέπει να έχει λόγο στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Και όπως είπε και ο Σταύρος Θεοδωράκης: «Αγαπάς το Ποτάμι; Απόδειξη». Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν αρκεί το «μπράβο» και το χτύπημα στην πλάτη. Την Κυριακή οι πολίτες που θέλουν την φωνή του Ποταμιού δυνατή στην Ελλάδα και στο ευρωκοινοβούλιο οφείλουν να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιό μας.

* Ο Νίκος Νυφούδης είναι Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι

Πηγή: TheCaller.gr

Σχετικά