6 Σεπτεμβρίου, 2017

Γιατί η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα κρίνει την επιτυχία του εγχειρήματος

Γιώργος Μαυρωτάς

Οι διαδικασίες ανάδειξης του αρχηγού για τον ενιαίο φορέα στον προοδευτικό μεσαίο χώρο που βρίσκεται μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ξεκινήσει. Ποιο είναι το ζητούμενο από τις διαδικασίες αυτές; Να παρουσιάσει ο κάθε υποψήφιος τη δική του πρόταση, τη δική του πολιτική πλατφόρμα για τον πολιτικό αυτό χώρο και να τεθεί στην κρίση των ψηφοφόρων.

Η επιτυχία του εγχειρήματος δεν κρίνεται από το πόσοι θα είναι οι υποψήφιοι, αλλά από το πόσοι θα είναι οι ψηφοφόροι. Ο νέος φορέας θα είναι ένα πουκάμισο αδειανό αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από τον κόσμο του χώρου. Και ιδίως αν δεν ενδιαφερθούν οι νέοι ή οι αποστασιοποιημένοι τα τελευταία χρόνια ψηφοφόροι.

Μια εκλογική διαδικασία που αφορά μόνο τα στελέχη και τους μηχανισμούς, θα είναι μια αποτυχία που θα στιγματίσει τον χώρο. Η προσέλκυση του κόσμου είναι το μεγάλο στοίχημα και όχι τόσο η κινητοποίηση των κομματικών ή προσωπικών μηχανισμών. Γι' αυτό έχει θεμελιώδη σημασία η ηλεκτρονική ψηφοφορία. Παράλληλα δηλαδή με τις συμβατικές κάλπες, να υπάρχει και η δυνατότητα ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ψηφοφορίας. Να δοθεί δηλαδή η δυνατότητα εύκολα και γρήγορα να ψηφίσει κάποιος ακόμα και αν βρίσκεται σε άλλη πόλη ή ακόμα και στο εξωτερικό.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι γραμματέας Κοινοβουλευτικού έργου και βουλευτής Αττικής του Ποταμιού