19 Απριλίου, 2015

Για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό θα πρέπει να υπάρχει παραγωγή

του Γιώργου Μαυρωτά Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν είναι αντιπολίτευση αλλά κυβερνώσα αριστερά και έχει ένα συγκεκριμένο πλάισιο στο οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει και να διαπραγματευθεί.

Ο βουλευτής Αττικής, κ.Γιώργος Μαυρωτάς, βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στο πάνελ της εκπομπής Action Weekend στο κανάλι Action 24. Με αφορμή τις προτάσεις που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ.Γ.Κύρτσος, ο βουλευτής του Ποταμιού σχολίασε πως αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σκοτάδι σε σχέση με τη διαπραγμάτευση. Σημείωσε σχετικά πως «είχαμε ζητήσει η συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου να έρθει στη Βουλή, αλλά δεν ήρθε ποτέ».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ.Μαυρωτάς τόνισε ότι «δεν θα πρέπει να ξαναανακαλύψουμε τον τροχό». Επεσήμανε, δε, ότι σύμφωνα με τελευταίες στατιστικές, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και βάσει αυτού πρότεινε να δούμε και τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ.Μαυρωτάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ασφαλιστικό. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να υπάρχει παραγωγή για να γίνει βιώσιμο σε μακροχρόνια βάση το ασφαλιστικό». Στη συνέχεια, επεσήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν είναι αντιπολίτευση αλλά κυβερνώσα αριστερά και έχει ένα συγκεκριμένο πλάισιο στο οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει και να διαπραγματευθεί».

Δείτε τα αποσπάσματα της συνέντευξης εδώ:

[youtube id="jVLc9mCPxKs"]

[youtube id="7w1ONngWPFE"]

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και πολιτικός υπεύθυνος του τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης

19 Απριλίου 2015, Action 24