30 Ιαν, 2018

Για αυτά που χρειάζεται να γκρινιάζουμε

Γιώργος Δημακόπουλος

Να μάθουμε να κρίνουμε την ουσία και τα προβλήματα που κρύβονται πίσω από το μιντιακό παραπολιτικό θόρυβο

Μας αρέσει να γκρινιάζουμε για τους λάθος λόγους, π.χ. γιατί προχθές ο γιος του πρωθυπουργού μεταφέρθηκε για ένα μικροτραυματισμό του στο ιδιωτικό Ιασώ, και δεν πήγε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο ώστε να καταλάβουν ο Τσίπρας και η Μπαζιάνα τι εστί βερίκοκο. Λες και δεν ξέρουν! Επειδή ξέρει καλά (και είναι συνυπεύθυνος μαζί με τον φίλο του Πολάκη) για το χάος και τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, για αυτό και δεν τον πήγε σε δημόσιο.

Και καλά έκανε. Και όλοι έτσι είναι κερδισμένοι. Και το ιδιωτικό νοσοκομείο που πληρώθηκε για την εξέταση, (ενώ στο δημόσιο το κόστος θα το επιβαρύνονταν οι φορολογούμενοι), και οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία που δεν ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο χρόνο στην αναμονή, γιατί οι γιατροί θα έτρεχαν πανικόβλητοι να του δώσουν προτεραιότητα.

Είναι ο Τσίπρας υποκριτής που δηλώνει αριστερός και υπέρ του μεγάλου κράτους - πατερούλη, ενώ τρέχει στα ιδιωτικά νοσοκομεία και στα ιδιωτικά κολέγια; Ναι, είναι. Ποιος δεν το ξέρει; Υποκριτής είναι, δεν είναι βλάκας, να σπουδάζει το παιδί του σε αίθουσες χωρίς θέρμανση και χωρίς καθηγητές, και να στέλνει την γυναίκα του να γεννήσει σε δημόσια μαιευτήρια με φακελάκια μαζί με άλλες 4 στο δωμάτιο. Και εγώ, και εσύ, και όλοι μας, αν είχαμε τα χρήματα το ίδιο θα κάναμε. Αν ο κάθε Τσίπρας θέλει να πληρώνει 10χίλιαρο τον χρόνο για να σπουδάζει τα παιδιά του σε ιδιωτικά σχολεία, δικαίωμά του, και καλύτερα για όλους μας, τα χρήματα πάνε σε θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, και μια θέση στο δημόσιο σχολείο μένει άδεια και επιβαρύνει λιγότερο τον φορολογούμενο. Πρόβλημα θα ήταν να πήγαινε τα παιδιά του π.χ. σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς (έτσι έκανε ο Καραμανλής για τα παιδιά του) και να τρώει θέσεις από όσους χρειαζόμαστε να πάμε τα παιδιά μας σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.

* Ο Γιώργος Δημακόπουλος είναι στέλεχος του Ποταμιού