23 Νοεμβρίου, 2015

Φρούδες ελπίδες και υποσχέσεις υπό μορφή συνθημάτων

Τοπική Ομάδα Αχαΐας

Είμαστε άραγε τόσο αναισθητοποιημένοι και ανεκτικοί στα τερατώδη ψέματα; Τόσο συνηθισμένοι στις εξόφθαλμα ουτοπικές υποσχέσεις; Τόσο εξοικειωμένοι στη προπαγάνδα και στη κοροϊδία;

Αυτά και άλλα πολλά αναρωτιόμαστε μετά τις δηλώσεις του βουλευτή Αχαΐας κου Σπαρτινού σχετικά με το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»! Η σοκαριστική απάντηση σε τοπικό ραδιοσταθμό ήταν πως: «ήταν ένα σύνθημα για αυτούς που δεν είχαν να πληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια!».

Σε εμάς, το σύνθημα ακούγεται σαφές, δε διακρίνουμε καμία εξαίρεση, δε βλέπουμε κανέναν αστερίσκο. Οι αστερίσκοι, συνήθως, μπαίνουν μετά τις εκλογές! Πολύ σωστά λοιπόν και κυνικά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το αποκαλεί ως «ένα σύνθημα»! Αν μη τι άλλο, οι πολίτες αυτής της χώρας ψήφισαν με βάση τα συνθήματα που σερβιρίστηκαν από το κόμμα της «πρώτης φοράς αριστερά» και πολλοί εναπόθεσαν τις ελπίδες τους σε αυτά που απλόχερα τους υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ υπό μορφή συνθημάτων.

Ακόμα κι αν με καλοπιστία σταθούμε στη δήλωση του κου Σπαρτινού, ότι το κόμμα του δεν εννοούσε πως θα προστατέψει όσους έχουν να πληρώσουν τα δάνεια τους, αλλά μόνο όσους δεν έχουν… παραπέμπουμε τους πολίτες στα όσα ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και αφήνουμε στη κρίση τους να αποφασίσουν, ποιος προστατεύεται και ποιος όχι.

Η προτροπή μας προς τον αχαϊκό λαό ως Ποτάμι είναι να μη συνηθίζει στα ψέματα, τη συνθηματολογία και τις μεγάλες υποσχέσεις, να αντισταθεί στο πειρασμό της εύκολης λύσης και να βλέπει πάντα κριτικά τις θέσεις και τις πράξεις όσων επιδιώκουν να τον αντιπροσωπεύσουν στη βουλή.