21 Νοε, 2015

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω του Υπουργείου Παιδείας

Γιώργος Μαυρωτάς

Δεν ήταν μία, αλλά δύο οι φορές που ο Βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς επεσήμανε στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να διορθώσουν στο κείμενο του νομοσχεδίου για τις Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2012/27/ΕΕ για την ενεργειακή απόδοση, το λάθος όνομα για το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Αρχικά, στην επιτροπή ανέφερε ότι επειδή το συγκεκριμένο άρθρο 41 για τους διακριθέντες σε Μαθητικές Ολυμπιάδες ήταν copy-paste από το προηγούμενο Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία: «… με τον «δαίμονα του copy paste» δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ποτέ γιατί αναφέρεται μέσα σε αποφάσεις του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αυτό πρέπει να διορθωθεί γιατί έχουμε πλέον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Αν υπάρχουν κάποιοι από το Υπουργείο Παιδείας να το διορθώσουν…».

Έπειτα στην Ολομέλεια όπου παρευρίσκετο και ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Πολιτισμού κ. Φίλης: «… είναι τόσο copy-paste που ο Υπουργός αναφέρεται ως Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων στην παράγραφο 1.γ και θα πρέπει να διορθωθεί αυτό στο τελικό κείμενο, γιατί τώρα έχουμε και Υπουργό Πολιτισμού και Υπουργό Παιδείας, μην γίνει κανένα μπέρδεμα.»

Παρά λοιπόν τις 2 συνεχείς παραινέσεις, το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Να μην κάνουν τις διορθώσεις και να δημοσιευθεί το ΦΕΚ του Νόμου 4342/2015 με τα λάθη στην ονομασία του Υπουργείου! Για του λόγου το αληθές, το λάθος στο επίσημο ΦΕΚ:

Capture1

Αυτό μαρτυράει πλήρη αδιαφορία απέναντι στην αντιπολίτευση και προχειρότητα απέναντι στις νομοθετικές διαδικασίες. Έτσι κάτι που επισημάνθηκε όχι μία, αλλά ΔΥΟ φορές κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία, τελικά αγνοήθηκε και προέκυψε η λάθος έκδοση και στο ΦΕΚ.

Εν κατακλείδι, αν έχουν τόσο κλειστά τα αυτιά τους και δείχνουν τόση αδιαφορία ακόμα και στις συστάσεις μας για να διορθώσουν τα προφανή λάθη, τότε τι ελπίδες έχουμε να ακουστούν οι όποιες προτάσεις μας;

* O Γιώργος Μαυρωτάς είναι Βουλευτής Αττικής και Υπεύθυνος Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης