Ημερολόγιο

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πολιτισμός - Οικονομία: Σε αναζήτηση νέου αφηγήματος

24/04/2017 @ 19:00 - 21:00

Το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας αναγνωρίζει τη σημασία που έχει για τη ταυτότητα και την ανάπτυξη της χώρας μας η πολιτιστική κληρονομιά.

Αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, αρχαία παρακαταθήκη και σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή, επενδύσεις σε υποδομές και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό συγκροτούν τον τομέα που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «Βιομηχανία του Πολιτισμού» υπονοώντας τη δυνατότητα της συνεισφοράς του πέρα από την παιδεία, ψυχαγωγία και κοινωνική συνοχή, στην οικονομία και την αγορά εργασίας, ιδιαίτερα σε συνθήκες παρατεταμένης κρίσης.

Παρακολουθεί όμως και ανταποκρίνεται η εφαρμοσμένη πολιτιστική πολιτική και ο κρατικός αναπτυξιακός σχεδιασμός τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και τις προοπτικές που δημιουργούνται από τις Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες τάσεις της οικονομίας του πολιτισμού; Οι πολίτες και οι πολιτικοί οφείλουν να ανησυχούν από τις εθνικές επιδόσεις και να αναζητούν ένα σύγχρονο πιο δυναμικό και αποδοτικό αφήγημα.

Στον προβληματισμό αυτό που απασχολεί τον Τομέα Πολιτισμού-Το Ποτάμι, έρχονται να τοποθετηθούν ομιλητές με εμπειρία και γνώση στην πολιτιστική διαχείριση, προσβλέποντας και στο γόνιμο διάλογο που θα ακολουθήσει με το κοινό.

Τομέας Πολιτισμού – Το Ποτάμι

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
24/04/2017
Ώρα:
19:00 - 21:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Χώρος Διεξαγωγής

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών
Ακαδημίας 7
Αθήνα, Ελλάδα
+ Χάρτης Google