Ημερολόγιο

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Οκτώ μικρές συζητήσεις για οκτώ μεγάλα θέματα

07/01/2017 @ 11:00 - 19:00

Οι τομείς πολιτικής του Ποταμιού συζητούν το Σάββατο στο MoneyShow.

Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα θα βρεθούν στο επίκεντρο της Ημερίδας που διοργανώνει το Ποτάμι στο πλαίσιο του Money Show, ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά πολυ-συνέδρια στο χώρο του, το Σάββατο 7 Ιανουαρίου στο Hilton.

Στην αίθουσα «Θάλεια I» του ξενοδοχείου θα διεξαχθούν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, συνεδριάσεις των Τομέων Πολιτικής του Κινήματος με στόχο να παραχθούν θέσεις και απόψεις για οκτώ μεγάλα προβλήματα της χώρας. Οκτώ προβλήματα, οκτώ ειδικοί, προσκεκλημένοι του κάθε Τομέα θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους και θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό.

Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου, θα αναπτύξει τα πελατειακά φαινόμενα και τα θεσμικά αντίβαρα που έχει ανάγκη ένα κράτος δικαίου.

O Γιάννης Μαργαρίτης, σκηνοθέτης και μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού θα παρουσιάσει τη δική του πρόταση για μια περιφερειακή αναπτυξιακή πολιτική που περνά μέσα από τον Πολιτισμό.

Ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, ομότιμος καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς θ' αναφερθεί στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης ως παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης.

Ο Τάσος Ροζολής, πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού) θα κληθεί να αναλύσει την άποψη ότι η αμυντική βιομηχανία στη χώρα ως ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για τη δυναμική επανεκκίνηση του κλάδου.

Ο Δρ. Παντελής Οικονόμου, π. Επιθεωρητής Πυρηνικής Ασφάλειας του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας με αντικείμενο τους κινδύνους που προκύπτουν τόσο από την πυρηνική πολιτική των κρατών όσο και από την πυρηνική τρομοκρατία, θα αναπτύξει θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.

Η Μαρίνα Κουρεμένου, εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής πολιτιστικής εταιρίας «Πύρνα» θα συζητήσει τη δομή – πρότυπο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη Ηλείας υποστηρίζοντας ότι οι συνέργειες μπορούν να αποδώσουν όταν ο στόχος είναι κοινός.

Ο Πλάτων Τήνιος, οικονομολόγος, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς και μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού θα αναδείξει τη δική του πρόταση για το ασφαλιστικό προτείνοντας ένα μοντέλο πολλαπλών πυλώνων για το συνταξιοδοτικό.

O Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας θα περιγράψει πώς είναι να κινείσαι με αμαξίδιο στους δρόμους της Αθήνας. Είναι απόφοιτος του ΕΜΠ - συντονιστής στο Σ.Κ.Ε.Π. (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους), παίκτης της εθνικής ομάδας ράγκμπι με αμαξίδιο και μέλος της οργανωτικής ομάδας του TEDxAthens. Μέχρι σήμερα έχει μιλήσει σε πάνω από 30.000 παιδιά σε σχολεία εξοικειώνοντάς τα με την ζωή ενός ανθρώπου με αναπηρία.

Δείτε το πρόγραμμα:

MoneyShow_Cartolina180x100

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
07/01/2017
Ώρα:
11:00 - 19:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση

Χώρος Διεξαγωγής

Hilton Athens Hotel
Βασιλίσσης Σοφίας 46
Αθήνα, Αθήνα 11528 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2107281000
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής