Ημερολόγιο

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Να αποδομήσουμε το πελατειακό σύστημα από τον αθλητισμό

21/10/2016 @ 13:00 - 22/10/2016 @ 14:00

Στον χώρο του αθλητισμού ανήκουν όλοι οι Ελληνες πολίτες που αγαπούν τον αθλητισμό. Ο φίλαθλος, ο άνθρωπος που δεν έχει κανένα συμφέρον από το αθλητικό γίγνεσθαι. Διαχρονικά, το κύριο πρόβλημα του αθλητισμού είναι οι δομές της αναρχίας και του πελατειακού κράτους. Η πολιτική χωρίς πρόγραμμα.

Αυτός θα είναι ο κύριος άξονας των εισηγήσεων των δύο στελεχών του Ποταμιού, του βουλευτή Αττικής Γιώργου Μαυρωτά και του γραμματέα κοινοβουλευτικού έργου Παναγιώτη Καρκατσούλη, που συμμετέχουν στο επιστημονικό συνέδριο για τον «αθλητισμό στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα». Το συνέδριο διοργανώνουν αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο 22 Οκτωβρίου, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (Σ.Ε.Ο.), το Ινστιτούτο Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (Ι.Δ.Ε.Α.Δ.) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Οικονομολόγων & Στελεχών (Π.Σ.Α.Ο.Σ.) στο κλειστό ολυμπιακό ακίνητο TAE KWO DO, στο Παλαιό Φάληρο.

Και στον αθλητισμό, απέναντι στην καλή νομοθέτηση και την χρηστή διακυβέρνηση βρίσκεται ένας πολύ ισχυρός εχθρός που, μέχρι τώρα, επικρατεί κατά κράτος: Είναι το πελατειακό σύστημα το οποίο αποτυπώνεται και ως πελατειακό κράτος. Στον χώρο του αθλητισμού το πεδίο καλλιέργειας των πελατειακών σχέσεων και πρακτικών είναι ιδιαίτερα εύφορο. Έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά τα Βαλκανικά νταηλίκια, ειδικά όταν συνοδεύονται από ιδεοληπτικές εμμονές όπως έδειξε, άλλωστε, το τελευταίο επεισόδιο του επαπειλούμενου αθλητικού GRexit. Απαιτείται γνώση, κόπος και σεβασμός στις αρχές της καλής νομοθέτησης και τους κανόνες της παγκοσμιοποιημένης έννομης τάξης που διέπει τον αθλητισμό.

Σας καλούμε να έλθετε να συζητήσουμε για τον ελληνικό αθλητισμό που τόσες χαρές μας έχει δώσει κι όμως τόσο πολύ τον ταλαιπωρούμε νομοθετικά, διοικητικά και οργανωτικά.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
21/10/2016 @ 13:00
Τέλος:
22/10/2016 @ 14:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Τάε Κβον Ντο - Ολυμπιακά Ακίνητα
Μωραϊτίνη 2 Παλαιό Φάληρο 10445 Ελλάδα
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής