Ημερολόγιο

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού

26/06/2018 @ 18:30 - 20:30

Ο Ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος, σε συνεργασία με την Ομάδα "Μεταρρυθμίσεις για Ανάπτυξη για την Ελλάδα” και τον Ευρωπαϊκό Δήμο, σας καλεί στην εκδήλωση με θέμα "Δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού" την Τρίτη 26 Ιουνίου, 18.30 - 20.30, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Αίθουσα Altiero Spinelli (ASP) A5E2 (5os όροφος αίθουσα 2).

Ένα από τα αρνητικά επακόλουθα της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης είναι η έξοδος εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια.  Οι άνθρωποι αυτοί, στην μεγάλη πλειοψηφία τους νέοι και παραγωγικοί, αποζητούν επαφή και λόγο στην πορεία της πατρίδας τους ενώ στην πλειοψηφία τους κατευθύνονται σε ευρωπαϊκούς προορισμούς. Η δυναμική και ο αριθμός τους έχει αναδείξει ακόμα περισσότερο το αίτημα των Ελλήνων πολιτών του εξωτερικού να αποκτήσουν την δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος στις ελληνικές εθνικές βουλευτικές εκλογές, από την χώρα διαμονής των.

Έχουν πλέον ωριμάσει οι συνθήκες, τόσο στο πολιτικό όσο και στο τεχνολογικό επίπεδο, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση αυτού του αιτήματος.

Ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η καταγραφή απόψεων και προτάσεων, λαμβάνοντας υπόψη και συγκρίνοντας πρακτικές που ισχύουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Τα συμπεράσματα της εκδήλωσης θα συγκροτήσουν τεκμηριωμένη πρόταση, η οποία θα προωθηθεί στους αρμόδιους φορείς της ελληνικής πολιτείας, στα ελληνικά κόμματα και στην κοινωνία των πολιτών.

ΟΜΙΛΗΤΗΣ

Σταύρος Θεοδωράκης: Επικεφαλής του Ποταμιού και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ευάγγελος Βενιζέλος (μέσω skype): Πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρώην Υπουργός Εξωτερικών,

Δόμνα Μιχαηλίδου: Σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ σε θέματα μεταρρυθμίσεων και επισκέπτρια Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge,

Γιώργος Φλωρεντής: Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης & Συντονιστής του Τμήματος Ελληνισμού της Διασποράς – ΣΥΡΙΖΑ

Θα υπάρξουν παρεμβάσεις από πολιτικά κόμματα και οργανώσεις αποδήμων

Τη εκδήλωση θα συντονίσει η Ελένη Βαρβιτσιώτη, δημοσιογράφος, ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής στις Βρυξέλλες.

image001

(*)Προσέλευση 18:00-18:30 από την είσοδο - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην περίπτωση που χρειάζεστε διαπίστευση για την είσοδο σας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σας παρακαλούμε να μας στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ημερ. γέννησης, αριθμό ταυτότητας και εθνικότητα) στο: miltiadis.kyrkos@ep.europa.eu, αν είναι δυνατόν, μέχρι την Πέμπτη 21 Ιούνιου.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
26/06/2018
Ώρα:
18:30 - 20:30
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Paul Henri Spaak Building, Wiertzstraat 60
Βρυξέλλες, 1047 Βέλγιο
+ Χάρτης Google
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής