27 Μαρτίου, 2019

Επιτακτική η δημιουργία δεσμευτικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας

Στέλιος Φενέκος

Ο Στέλιος Φενέκος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "ΣΗΜΕΡΑ" των Δ. Οικονόμου και Π. Αναστασοπούλου

Την ανάγκη του “μπολιάσματος” των εκπροσώπων των κομμάτων σε μια κοινή εθνική στρατηγική μέσω ενός δεσμευτικού συμβουλίου ασφαλείας, εξέφρασε ο Υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, Στέλιος Φενέκος, με την παρουσία του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ “ΣΗΜΕΡΑ”.

“Η στρατηγική αυτή θα πρέπει να είναι ευέλικτη και να μπορεί να απαντάει στις μεταβαλλόμενες διεκδικήσεις της Τουρκίας και θα πρέπει να κατευθύνει μέσα και σκοπούς σε έναν συγκεκριμένο προσανατολισμό”.

Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικού στελέχους αναφορικά με την γεωγραφική θέση του Καστελόριζου, ο κος Φενέκος ξεκαθάρισε: “Το μεγάλο λάθος είναι πως το βάζουμε σε γεωγραφική περιοχή επί τη βάση της θάλασσας. Θα πρέπει να το οριοθετούμε με βάση σε ποια συστάδα νήσων ανήκει. Ανήκει στη συστάδα των Δωδεκανήσων και γεωγραφικά είναι ενοποιημένος χώρος σε όλη την Ελλάδα”.

Σχετικά με τις ανάγκες της χώρας σε αμυντικά συστήματα και αναφερόμενος στα εξοπλιστικά προγράμματα, τόνισε: “Σε συγκεκριμένου τομείς έχει δυνατότητες και τους συντηρεί. Χρειαζόμαστε ένα σημαντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα, το οποίο από μόνο του δεν θα σταθεί χωρίς στρατηγική. Επειγόντως να βάλουμε αρχικούς άξονες προσανατολισμού στη στρατηγική μας και από κει και πέρα να χτίσουμε την ισχύ μας”.

Τέλος, χαρακτήρισε λάθος τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού πως θα πάει και κολυμπώντας στα νησιά: “Ο Πρωθυπουργός δεν πάει στα νησιά κολυμπώντας. Πάει όπως πρέπει να πάει ένας πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τις απαιτούμενες δυνάμεις”.

Δείτε το βίντεο:

* Ο Στέλιος Φενέκος είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής