17 Φεβρουαρίου, 2016

«Επικίνδυνη η αντίληψη πως όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας»

Γιώργος Μαυρωτάς

Το βράδυ της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY συμμετέχοντας στο πάνελ της εκπομπής ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ με τον δημοσιογράφο Άκη Παυλόπουλο.

Ο κ. Μαυρωτάς άρχισε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στην προ δύο εβδομάδων επίσκεψη του κ. Θεοδωράκη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά την οποία συζητήθηκε το προσφυγικό και παρουσιάστηκαν από πλευράς Ποταμιού τα 10 σημεία της πρότασής του προς την Κυβέρνηση καθώς και η πρόθεσή του να υποστείλει τη σημαία της κριτικής για το υπερκομματικό αυτό θέμα. Υπενθύμισε παράλληλα τις κυβερνητικές ευθύνες για τα μηνύματα που είχαν περάσει και οδήγησαν στην αύξηση της μεταναστευτικής ροής, θέση που επί της ουσίας έχει αποδεχθεί ο κ. Μουζάλας δηλώνοντας πως πρέπει να περάσουμε στους επίδοξους μετανάστες το μήνυμα ότι δεν υπάρχει εύκολη δίοδος από την Τουρκία και όχι μόνο. Επεσήμανε την ολιγωρία στη δημιουργία των hot spots και την ερώτηση που υπέβαλαν βουλευτές του Ποταμιού προς τον κ. Σπίρτζη για τη μη τήρηση των προβλεπομένων διαδικασιών στους σχετικούς διαγωνισμούς. Τόνισε πως η Ελλάδα καλείται να ισορροπήσει μεταξύ ανθρωπισμού και ρεαλισμού υπενθυμίζοντας πως οι ειδήσεις των πνιγμών έχουν γίνει πλέον μονόστηλα. Επεσήμανε πως είναι κοινή πεποίθηση πως η Τουρκία είναι το κλειδί στη λύση του προβλήματος και πως ο Erdoğan μπορεί να προκαλέσει ίδια ζημιά στην Ελλάδα ανοίγοντας τη στρόφιγγα των 2,5 εκατομμυρίων προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία, παρά στέλνοντας F16 στο Αιγαίο.

Αναφερόμενος στα θέματα των Μ.Μ.Ε. έθιξε την πρόσφατη δήλωση του κ. Βερναρδάκη πως η αυτονόμηση των Μ.Μ.Ε. είναι μεγάλη παθογένεια και την παλαιότερη του κ. Κουρουμπλή πως δεν μπορεί τα κανάλια να είναι απέναντι στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας ως αρκετά επικίνδυνες τις αντιλήψεις πως όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας και πως δεν μπορούν να μας κάνουν κριτική κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης προσπάθειας.

Ο κ. Μαυρωτάς ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, εξαίροντας τη στάση της πλειοψηφίας της Αντιπολίτευσης που δεν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις αγροτικές κινητοποιήσεις, όπως στο παρελθόν που κάποιοι ανέβαιναν στα τρακτέρ προς άγραν ψήφων. Υπενθύμισε την πρόταση του Ποταμιού για ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων και πως, καθώς το ασφαλιστικό στην παρούσα του μορφή δεν είναι βιώσιμο και δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, πρέπει να αναζητηθούν δίκαιες λύσεις και να μην συγκρίνεται το παρόν με το παρελθόν αλλά οι προτεινόμενες εναλλακτικές μεταξύ τους.

Δείτε το βίντεο