1 Ιουνίου, 2017

Ένα κράτος υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ: Tο πελατειακό

Παναγιώτης Καρκατσούλης

Κι ενώ η συριζαϊκή προπαγάνδα καλά κρατεί, ενώ συνεχίζουμε μια ανέξοδη κουβέντα για τον ρόλο της Γερμανίας στην εποχή Τραμπ, ενώ, τέλος πάντων, όλοι μαζί τσιμπάμε και νομιμοποιούμε την ατζέντα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εκείνοι τακτοποιούν τους κομματικούς στρατούς τους με κάθε τρόπο, θεμιτό και αθέμιτο.

Τελευταίο επίτευγμά τους, η αύξηση των οργανικών θέσεων των Υπουργείων κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες. Αετοί της προπαγάνδας δεν λένε ούτε τον αριθμό ούτε το τι σημαίνει αυτό ούτε το πότε θα συμβεί ό,τι είναι να συμβεί. Δημιουργούν προσδοκίες και διαχειρίζονται προσδοκίες, ιδίως όσων έχουν, προηγουμένως, εξαθλιώσει με τα πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα λιτότητας. Και το κάνουν υποδειγματικά. Σκεφθείτε να έλεγαν: Θα προσλάβουμε 6.000 άτομα με όποιο κριτήριο γουστάρουμε λίγο πριν από τις εκλογές και θα σας στείλουμε τον λογαριασμό αμέσως μετά.

Αλλά κι από την άλλη, όσον αφορά την αντιπολίτευση της πασοκονεοδημοκρατίας που σπεύδει να ανταποκριθεί στα «μείζονα» ζητήματα που θέτει ο Α. Τσίπρας, είτε υπνώττει είτε, μυχίως, ελπίζει να κάνει αυτός την «βρωμοδουλειά» και να βρούνε αυτοί έτοιμες τις θέσεις.
Εννοείται ούτε κουβέντα για το εάν η αύξηση των θέσεων των μονίμων υπαλλήλων ή των 215 τομεακών, διοικητικών κλπ γραμματέων συνιστά την απο-κομματικοποίηση του κράτους την οποία υποσχέθηκαν ως κυβέρνηση να εφαρμόσουν.....
Έρμο γκουβέρνο....

Δείτε το βίντεο:

* Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Π²