17 Ιανουαρίου, 2019

Είναι λάθος να συνδέεται η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με την στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών

Θόδωρος Τσίκας

Ο Θόδωρος Τσίκας, Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ποταμιού, συμμετείχε στην εκπομπή "Χώρα εν Καμίνω", με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, στο KONTRA Channel, και μεταξύ άλλων τόνισε:

- Η θετική άποψη του Ποταμιού για το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι σταθερή.

- Είναι λάθος να συνδέεται, και από τον κ. Τσίπρα και από τον κ. Μητσοτάκη, η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με την στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είτε για να διευρυνθεί η υποστήριξη της κυβέρνησης από τον πρώτο, είτε για να ενισχυθεί η αντίθεση στην κυβέρνηση από τον δεύτερο. Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

- Είναι απαράδεκτο να στοχοποιούνται άνθρωποι λόγω της θετικής στάσης τους στην Συμφωνία των Πρεσπών. Πρέπει να σταματήσουν οι χαρακτηρισμοί περί "εθνοπροδοτών" και "προδοσίας". Παλαιότερα κάποιοι μίλαγαν για "προδότες των Μνημονίων", για να εισπράξουν τώρα τον χαρακτηρισμό περί "προδοτών της Μακεδονίας". Και τούμπαλιν: όσοι υπέστησαν τότε τους χαρακτηρισμούς αυτούς, τους απευθύνουν τώρα στους αντιπάλους τους. Η χώρα δεν μπορεί να ζει συνεχώς σε έναν οιονεί εμφύλιο πόλεμο.

- Ο νέος Υπουργός Άμυνας, κ. Αποστολάκης, πρέπει να αποφύγει ολισθήματα, όπως η δήλωση που είχε κάνει ως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ περί "ισοπέδωσης βραχονησίδων".

Δείτε το βίντεο:

*Ο Θόδωρος Τσίκας είναι υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ποταμιού