25 Απριλίου, 2019

Είμαστε εδώ, κ. Πολάκη

Βασίλης Χαρόπουλος

Ανάλγητη, ανάγωγη και αήθης είναι η επίθεση που εξαπέλυσε σε άτομο με αναπηρία, που επέλεξε να πολιτευτεί και δεν είναι φίλα προσκείμενο στις πολιτικές που ευαγγελίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης. Θιασώτης του δόγματος οποίος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας, επιδιώκει την αποδόμηση προσώπων προς τέρψη των λίγων οπαδών του, αλλά και με την σιωπηλή υποστήριξη του ίδιου του Πρωθυπουργού. Δεν μας εξέπληξε ιδιαίτερα, καθώς τα δείγματα γραφής του υπουργού μας είναι ήδη γνωστά, όμως βαρύτατη ευθύνη φέρνει η κυβέρνηση που διατηρεί στους κόλπους της αυτού του τύπου χαρακτήρες και αναμένω την καταδίκη από την έστω ισχνή αλλά υφιστάμενη μειοψηφία σοβαρών και με ενσυναίσθηση βουλευτών της κυβέρνησης.

Ως άτομο με κινητική αναπηρία, τομεάρχης Πρόνοιας αλλά και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού, διαμαρτύρομαι και καταδικάζω δημόσια τα όσα συμβαίνουν εναντίον του συναδέλφου ΑμεΑ, αλλά δεν σκοπεύω να παρασυρθώ στην αντιπαράθεση που αποπροσανατολίζει τους πολίτες από τα πραγματικά προβλήματα και τις λύσεις που καλούμαστε να διαχειριστούμε. Μέσα σε μια ενωμένη Ευρώπη, που πλέον κλονίζεται η συνοχή της από την άνοδο του λαϊκισμού, γιατί για μια μακρά περίοδο έστρεψε το ενδιαφέρον της στο οικονομικό-κεντρικό μοντέλο, παραγκωνίζοντας το ανθρωποκεντρικό. Δυστυχώς, καθημερινά αποδεικνύεται πως όπου ευημερούν οι αριθμοί δυστυχούν οι άνθρωποι και δίνουν βήμα θρέφοντας το θηρίο του λαϊκισμού και συμπεριφορές τύπου Πολάκη.

Ο αστικός μας πολιτισμός έδωσε το δικαίωμα σε όλους εμάς να διεκδικήσουμε τις θέσεις μας με αξιοπρέπεια στην κοινωνία. Αυτή η δημοκρατία που θεωρεί διεφθαρμένη ο κ. Πολάκης για να νομιμοποιήσει τη δική του αθλιότητα, είναι που μας στηρίζει στις επιλογές μας. Που μας εξασφαλίζει τις προοπτικές για να καταξιωθούμε με ισοτιμία στην εργασία, στην παιδεία, στη δημιουργικότητα και στην παραγωγή. Αυτή η φιλελεύθερη συμμετοχική κοινωνία της Δύσης είναι που γεννήθηκε από τη Γαλλική Επανάσταση, τη Διακύρηξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ και ασφαλώς την Αθηναϊκή Δημοκρατία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών. Δυστυχώς, όμως, ο θαυμασμός προς τη βαναυσότητα που υποθάλπει με τη στάση του ο κ. Πολάκης, δεν συνάδει με την προσπάθεια που καταβάλλουμε καθημερινά για να δυναμώσουμε σε μια κοινωνία, που μέχρι σήμερα δεν είχε εξασφαλίσει και τις καλύτερες συνθήκες για την ισότιμη αντιμετώπισή μας. Με την ευχή πως από το επεισόδιο η Νέα Δημοκρατία δεν θα βρει πάτημα πολιτικής εκμετάλλευσης, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του ατόμου με αναπηρία, αναμένω την καταδίκη από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο. Και ένα μήνυμα προς κάθε κατευθυνση: Είμαστε και εμείς εδώ. Δεν θα μας κρύβετε για πάντα, έχουμε ρόδες, έχουμε βακτηρίες, λευκά μπαστούνια, έχουμε φωνή, είμαστε δημιουργικοί, ονειρευόμαστε, ερωτευόμαστε και προς μεγάλη απογοήτευσή σας, πολιτευόμαστε. Βασίλης, Στέλιος, Δημήτρης, Σοφία, Ευρυδίκη, Σαπφώ.

Με αφορμή την ανάγωγη επίθεση Του Υπουργού (κυρίου) Παύλου Πολάκη σε άτομο με αναπηρία σχετικά με την ισοτιμία, το δικαίωμα στην εργασία αλλα και στον δημόσιο λόγο, που με τόσο κόπο και αγώνες τα άτομα με αναπηρία καταφέραμε να κατακτήσουμε, του απαντάμε εικονογραφημένα, ίσως με τον μόνο τρόπο που κατανοεί.

ρρρρρ

 

ΠΗΓΗ
: Φιλελεύθερος

* Ο Βασίλης Χαρόπουλος είναι άτομο με κινητική αναπηρία, τομεάρχης Πρόνοιας αλλά και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού