27 Μαρτίου, 2018

«Έχουμε απόσταση τόσο από τη συντηρητική ΝΔ όσο και από τον λαϊκίστικο ΣΥΡΙΖΑ»

Δημήτρης Τσιόδρας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, μίλησε το πρωί της Τρίτης ​στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος 104,6. Αναφορικά με τις εσωτερικές διαφωνίες σχετικά με την πρόταση περί συνταγματικής αναθεώρησης και τις απόψεις που εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Δημήτρης Τσιόδρας έκανε λόγο για διαφορετική οπτική και σημείωσε πως το Κίνημα Αλαγής είναι μεν ένα πολυμορφικό, πολυτασικό Κίνημα αλλά «προσπαθούμε να βρούμε κοινή περπατησιά».

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε σχετικά με το ζήτημα των μη-κρατικών πανεπιστημίών λέγοντας πως «κλέινουμε τα μάτια μας μπροστά σε μια πραγματικότητα». Συγκεκριμένα ανέφερε και το άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Γιώργου Κατρούγκαλου, και υπογράμμισε πως «το κέντρο είναι γεμάτο από ιδρύματα που δίνουν πτυχία ιδιωτικών πανεπιστημίων και δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχουν».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου που υποστήριξε πως η κυβέρνηση ελέγχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και προωθεί ένα δικό της σχέδιο που αντιτίθεται στις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής, ο Δημήτρης Τσιόδρας επέμεινε λέγοντας ότι πρέπει να αλλάξουν κάποιες αναχρονιστικές πρακτικές και έπειτα σημείωσε πως υπάρχει ανάγκη συνταγματικής κατοχύρωσης της ανεξαρτησίας των αρχών και της αποκομματοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης. «Δεν έχουμε αυταπάτες, αλλά αυτό είναι ένα πολιτικό στοίχημα για τον καθένα» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις και είναι ευκαιρία τώρα που σε κάποια ζητήματα συμφωνούμε, να τα αλλάξουμε.

Τέλος, επεσήμανε για το Κίνημα Αλλαγής ότι «έχουμε τη δική μας ταυτότητα και έχουμε απόσταση και από τη συντηρητική ΝΔ και από τον λαϊκίστικο ΣΥΡΙΖΑ».

Ακούστε το απόσπασμα:

* Ο Δημήτρης Τσιόδρας είναι εκπρόσωπος Τύπου