14 Ιουλίου, 2015

Χρειάζεται μία κυβέρνηση που να μπορεί να υλοποιήσει όσα συμφωνήθηκαν

Δημήτρης Τσιόδρας

Για να υλοποιήσουμε τα μέτρα και να προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει και διαρθρωτικές αλλαγές, χρειάζεται μια δυνατή κυβέρνηση και άλλο πολιτικό προσωπικό.

«Ήρθε μια κακή συμφωνία και μια διαπραγμάτευση που δεν ήταν επιτυχημένη» δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο Δημήτρης Τσιόδρας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", όπου φιλοξενήθηκε. Συμπλήρωσε, δε, πως αυτό είναι κάτι που παραδέχτηκε και ο νέος Υπ. Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού αναφέρθηκε και στο διαδικαστικό μέρος της υλοποίησης της συμφωνίας, λέγοντας πως έχουμε καταρχάς μια συμφωνία να περάσουμε και κάποια προαπαιτούμενα που θα οδηγήσουν σε διαπραγματεύσεις για το 3ο μνημόνιο.

Ερωτηθείς στη συνέχεια σχετικά με την άρνηση του Ποταμιού να συμμετάσχει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Τσιόδρας είπε χαρακτηριστικά: «Για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα μέτρα, πολλά από τα οποία είναι επώδυνα και δεν θα υπογράφονταν υπό άλλες συνθήκες και προκειμένου να προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει πέραν των περικοπών και διαρθρωτικές αλλαγές, χρειάζεται μια δυνατή κυβέρνηση και ένα άλλο πολιτικό προσωπικό». Πιο συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε «δεν μπορούμε να μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις και να έχουμε έναν υπουργό ο οποίος ιδεολογικά τίθεται ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις». Άρα, τίθεται εκ των πραγμάτων το ερώτημα, αν η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να υλοποιήσει αυτά τα οποία συμφωνήθηκαν και αν μπορεί να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα το οποίο αντίκειται στη λογική του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχει ανάγκη για μια κυβέρνηση που μπορεί να υλοποιήσει όλα αυτά και ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που πρέπει να βρει τον τρόπο να ανασχηματίσει την κυβέρνησή του για αυτό το σκοπό, έχοντας λάβει ισχυρότατη λαϊκή εντολή» σημείωσε στη συνέχεια. Κατέληξε ωστόσο λέγοντας: «Εμείς μια τέτοια κυβέρνηση θα τη στηρίζαμε αλλά δεν τίθεται ζήτημα συμμετοχής μας σε αυτή».

Δείτε βίντεο της συνέντευξης:

* Ο Δημήτρης Τσιόδρας είναι εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού

14 Ιουλίου 2015, MEGA