8 Απριλίου, 2015

Διπλό απερίσκεπτο χτύπημα...

Κωνσταντίνος Γκράβας

Στην ώρα-μηδέν των διαπραγματεύσεων της χώρας για την αποφυγή μιας οδυνηρής χρεοκοπίας, ο κυβερνητικός εταίρος διά στόματος του προέδρου του επιτείνει το κλίμα ανασφάλειας των πολιτών και οξύνει επικίνδυνα, για μία ακόμη φορά, τα πνεύματα με τους ευρωπαίους εταίρους.
Σε συνέντευξη στην τηλεόραση, ερωτηθείς ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης σε περίπτωση ρήξης, ανέφερε ότι σε τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση θα συνάψει συμφωνίες με όσους μπορεί εκτός των δανειστών, ενώ ως παραδείγματα έφερε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία και χώρες της Μ. Ανατολής (!).

Αφέλεια ή σκοπιμότητα;
Το χτύπημα όμως ήταν διπλό… Σε συνέντευξη στους Times του Λονδίνου, έγινε λόγος για «bullying» από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο με σκοπό να αναγκασθεί η Ελλάδα σε «μια πλήρη και ολοκληρωτική οικονομική παράδοση. Ο Υπουργός επανέλαβε την προειδοποίηση ότι σε περίπτωση ρήξης, κύματα μεταναστών χωρίς χαρτιά, συμπεριλαμβανομένων ριζοσπαστικών στοιχείων, θα ξεχυθούν από την Τουρκία οδεύοντας προς την καρδιά της Δύσης.

Καλό θα είναι η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι ο χρόνος, που πράγματι όπως είχε επισημάνει παλαιότερα ο υπουργός Οικονομικών στη συνάντηση με τον γερμανό ομόλογό του είναι το πολυτιμότερο αγαθό, τελειώνει εις βάρος της χώρας μας.
Υπενθυμίζουμε την ατάκα από την ταινία «Pulp Fiction» του Κουέντιν Ταραντίνο: «Αυτός που παίζει με τα σπίρτα, πρέπει να περιμένει ότι μπορεί να καεί».

* Ο Κωνσταντίνος Γκράβας είναι κομματικός συντονιστής του τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης