12 Οκτωβρίου, 2018

Διοριζαίοι

Θανάσης Χειμωνάς

Έχω ζήσει στο πετσί μου τον «αντιμνημονιακό» αγώνα στο διαδίκτυο την περίοδο 2010-2015- κυρίως από το 2012 και μετά όταν εντάχθηκα στο ΠΑΣΟΚ. Κάθε πρωί που ξυπνούσα ανακάλυπτα δεκάδες σχόλια εναντίον μου. Τα λόγια μου διαστρεβλώνονταν σε μόνιμη βάση ενώ δεχόμουν συνεχώς προσβολές σε προσωπικό επίπεδο- συχνά με «αιχμή του δόρατος» τον νεκρό πατέρα μου. Δεν ήμουν φυσικά ο μόνος. Οποιοσδήποτε τολμούσε εκείνη την εποχή να αμφισβητήσει το Αλάθητο του Τσίπρα, την παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ, το ηθικό πλεονέκτημα της –δήθεν- Αριστεράς και την δαιμονοποίηση σύσσωμου του Δυτικού Κόσμου έπεφτε θύμα μιας ανελέητης δολοφονίας χαρακτήρα. Κάποιοι δεν άντεξαν τις ύβρεις και τις απειλές και αναγκάστηκαν είτε να κλείσουν τα προφίλ τους στα σόσιαλ μίντια είτε απλώς να ποστάρουν τραγουδάκια και RIP όταν πέθαινε κάνας επώνυμος.

Ένας πόλεμος που μαινόταν εν μέσω ενός καταιγισμού από Fake News σχετικά με παιδάκια που πέθαιναν (κυριολεκτικά) από την πείνα στο κέντρο της Αθήνας, Ολλανδούς και Γερμανούς ΜΑΤατζήδες που είχαν καταφτάσει στην χώρα μας για να καταπνίξουν την «εξέγερση» του αδούλωτου ελληνικού λαού και τα δεκάδες δις που θα μας χάριζε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Όλα αυτά κυκλοφορούσαν και διαδίδονταν μέσα σε χρόνο dt στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από εκατοντάδες «καλοθελητές» οι οποίοι προετοίμαζαν σχολαστικά την έλευση του Αλέξη Τσίπρα στα πράγματα.

«Φανατικοί», θα μπορούσε κάποιος να πει. Τέτοιοι ήταν άλλωστε πάντα οι νεοέλληνες. Είτε πρόκειται για Πολιτική είτε για μπάλα είτε ακόμα και για την θρησκεία. Δεν είναι έτσι όμως.

Πριν λίγες μέρες διορίστηκε σε πρωτοκλασάτο υπουργείο ένα άτομο που τω καιρώ εκείνω συκοφαντούσε και έβριζε σκαιότατα όλους όσους επιχειρούσαν να σταθούν εμπόδιο στην χυδαία επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ. Και να’ ταν ο μόνος; Προσφάτως έμαθα πως ένας τύπος που χλεύαζε δημόσια την κίνηση των Παραιτηθείτε (και εμένα φυσικά) έχει χρηστεί μέλος επιτροπής (όχι τριμελούς με 5-6 άτομα, που θα έλεγε ο Νίκος Βαμβακούλας, αλλά κατά πολύ μεγαλύτερης) συμπτωματικά στο ίδιο υπουργείο. Παλιότερα, μια γνωστή υβρίστρια του ίντερνετ πήρε θεαματική προαγωγή στην ΕΡΤ – προφανώς εξαργυρώνοντας τα μπινελίκια και τη λάσπη που εκτόξευε δεξιά και αριστερά. Σεσημασμένο συριζοτρόλ (γιος πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) επίσης διορίστηκε στο Δημόσιο- ασχέτως αν ο ίδιος κλαιγόταν πως μπήκε εκεί (και καλά) μέσω ΑΣΕΠ. Τέλος, είναι γνωστή η ιστορία της αδερφής του Νίκου Καρανίκα, Ξανθούλας, η οποία από μάχιμο συριζοτρόλ μέσα σε μια νύχτα προβιβάστηκε σε γραμματέα του Προέδρου του ΟΛΘ.

Τα παραδείγματα είναι δεκάδες. Και θα ήταν πολύ περισσότερα αν τα πιο πολλά συριζοτρόλ δεν λειτουργούσαν μέσα στην ψευδωνυμία και την ανωνυμία. Υπάρχουν και άπειρες άλλες ανάλογες περιπτώσεις που ενδεχομένως να μην τις μάθουμε ποτέ.

Είναι εντυπωσιακό: Όλοι εκείνοι που για πέντε χρόνια (αρκετοί φυσικά συνεχίζουν ακόμα) κλαίγονταν για τον «πάμπτωχο ελληνικό λαό» και τα παιδιά που λιποθυμάνε από την πείνα στα σχολεία, όλοι εκείνοι που έβριζαν και λασπολογούσαν με τον χειρότερο τρόπο δεν το έκαναν από φανατισμό ή αφέλεια. Είχαν μόνο ένα πράγμα στο κεφάλι τους: Το πώς θα βολευτούν. Πως θα χωθούν κάπου για να ζουν από τους φόρους μας. Επρόκειτο ίσως για τον πιο εύκολο τρόπο να βγάλεις λεφτά στην Ελλάδα της Κρίσης. Ένα μονάχα προσόν χρειαζόταν: Να μην έχεις τσίπα.

*Ο Θανάσης Χειμωνάς είναι στέλεχος του Ποταμιού.

Πηγή: ThePost.news