10 Οκτωβρίου, 2014

Οι δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή

Ποτάμι

Στη Βουλή βρέθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με τον ευρωβουλευτή Μίλτο Κύρκο και την Άννα Λυδάκη, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ποταμιού, για να παρακολουθήσουν την ολοκλήρωση της συζήτησης επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Για την παρουσία του στη Βουλή δήλωσε:

"'Ηρθαμε να ακούσουμε την τελευταία φάση της συζήτησης, δε νομίζω οτι θα ακούσουμε και τίποτα πρωτότυπο βέβαια. Τα όσα έχουμε ακούσει αυτές τις ημέρες είναι μια επανάληψη των παλιών κακών στιγμών του Ελληνικού κοινοβουλίου. Μονόλογoι, στείρα λόγια, όχι προτάσεις, αντιπαραθέσεις χωρίς νόημα. Θα δούμε τι πρέπει να αποφεύγουμε όταν με το καλό θα μπούμε στη Βουλη"

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε:

"Δεν είναι ρεαλιστικό να μιλάει αυτή τη στιγμή κάποιος για μια κυβέρνηση που συμμετέχει και η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι αντιθέσεις είναι πάρα πολλές, δεν μπορούν να συνεννοηθούν για το παραμικρό. Σημασία έχει να βρεθεί ένα πρόγραμμα που θα ενώσει τους Έλληνες, όχι οι μηχανισμοί. Δε μπορεί να ενώνονται αν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες λύσεις για συγκεκριμένα προβλήματα. Το Σύνταγμα, ο εκλογικός νόμος και το χρέος είναι μια καλή αφορμή για να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση. Ας ξεκινήσουμε από αυτά και αν υπάρξει μια εθνική συνεννόηση θα προχωρήσουμε και στα υπόλοιπα κυβερνητικά"

 

Σχετικά