8 Ιανουαρίου, 2015

Δήλωση του Στ. Θεοδωράκη μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον Τζιάνι Πιτέλα

Συνομιλήσαμε το πρωί με τον Τζιάνι Πιτέλα, τον Πρόεδρο των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών της Ευρώπης. Συμφωνήσαμε ότι πρέπει με κάθε τρόπο να τελειώσει αυτή η κουβέντα για την έξοδο δήθεν της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών της Ευρώπης, είχε το πρωί της Πέμπτης ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συζήτησε με τον κ. Πιτέλα, παρουσία και του ευρωβουλευτή του κινήματός μας Μίλτου Κύρκου, σειρά ζητημάτων, ανάμεσα στα οποία οι αλλαγές που απαιτούνται σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Διαβάστε τη δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη

«Συνομιλήσαμε το πρωί με τον Τζιάνι Πιτέλα, τον Πρόεδρο των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών της Ευρώπης. Συμφωνήσαμε ότι πρέπει με κάθε τρόπο να τελειώσει αυτή η κουβέντα για τη δήθεν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Η Ελλάδα είναι στην καρδιά της Ευρώπης, η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγές και Ευρώπη. Και χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει την κρίση με μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη.

Άλλωστε το σύνθημά μας είναι “Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα”. Και συμφωνήσαμε με τον Πιτέλα ότι ίσως είναι ένα καλό σύνθημα και για τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Να τα αλλάξουμε όλα στην Ευρώπη αλλά χωρίς να την γκρεμίσουμε».

8 Ιανουαρίου 2015